Ν. Παππάς: Έπρεπε να έχουμε προβλέψει ότι θα εγκαλούμασταν, γιατί είχατε “λερωμένη τη φωλιά σας” για δεκαετίες

“Είμαι περήφανος που ανεβαίνω σε αυτό το βήμα με αφορμή την διάτρητη, αποσπασματική, προσβλητική για τον κοινό νου πρόταση της ΝΔ. Έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στο συμφέρον του ελληνικού λαού όπως ορκίστηκα να το κάνω, όπως οφείλω να το κάνω, απέναντι στις ιδέες μου και την παράταξη που υπηρετώ”

Με την ομιλία του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά (νυν τομεάρχη Υποδομών-Μεταφορών) συνεχίστηκε το σφυροκόπημα εναντίον της φάρσας που στήνει η ΝΔ με την προανακριτική για την υπόθεση Καλογρίτσα εναντίον του.

Δείτε επίσης: Η συζήτηση για την Προανακριτική – Με κατά μέτωπο επίθεση απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ξαναζεσταμένη σκανδαλολογία της ΝΔ (Live)
«Επιχειρείτε να μετατρέψετε τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη σε πλυντήρια της πολιτικής σας» (Βίντεο)

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς είπε ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 σε πεδίο ναρκοθετημένο πολλαπλώς, σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, εξασφαλίζοντας 250 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο. Έπρεπε να έχουμε προβλέψει ότι θα εγκαλούμασταν γι’ αυτό, γιατί είχατε “λερωμένη τη φωλιά σας” για δεκαετίες, είπε ο κ. Παππάς. Για μία διαδικασία όπου το Δημόσιο δεν δαπάνησε αλλά εισέπραξε χρήματα, αυτά που είχατε αρνηθεί συστηματικά να εισπράξετε, συστηματικά παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

«Είμαι περήφανος που ανεβαίνω σε αυτό το βήμα με αφορμή την διάτρητη, αποσπασματική, προσβλητική για τον κοινό νου πρόταση της ΝΔ. Έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στο συμφέρον του ελληνικού λαού όπως ορκίστηκα να το κάνω, όπως οφείλω να το κάνω, απέναντι στις ιδέες μου και την παράταξη που υπηρετώ. Η επιλογή της ΝΔ είναι προϊόν ενός αδυσώπητου ανταγωνισμού, μεταξύ εθελοδουλείας στα συμφέροντα και θράσους προς το λαό από την ΝΔ», όπως τόνισε.

Η συζήτηση αυτή, συνέχισε, σημαδεύεται από τα αρνητικά ρεκόρ στον τομέα της πανδημίας. Η υποτιθέμενη αριστεία σας ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο. Σκανδαλώδεις ρυθμίσεις, απευθείας αναθέσεις, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Όποιος νομίζει ότι θα ξεχαστούν, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Θα έρθει η ώρα που θα ελεγχθούν αναλυτικά.

Ξεκινάτε αυτή την ιστορία επειδή τολμήσαμε να εισπράξουμε όσα δεν τολμήσατε ποτέ, ενώ υπογράφετε με τη σέσουλα αναθέσεις, είπε ο κ. Παππάς, να έχετε το νου σας για το τι πολιτικό προηγούμενο θεμελιώνετε. Την στήνει η ηγεσία της ΝΔ για να πλήξει την πολιτική δύναμη που απέμπλεξε την χώρα από τα μνημόνια, δημιούργησε 400.000 θέσεις εργασίας και άφησε γεμάτα ταμεία. Μία υπόθεση στην οποία το Δημόσιο εισέπραξε, δεν δαπάνησε, που δεν υπάρχει κατηγορία υπερκοστολόγησης, δεν υπάρχει κατηγορία ότι το Δημόσιο εισέπραξε λιγότερα.

Υπογράμμισε ότι σε μία αστική διαφορά μεταξύ δύο επιχειρηματιών, η ΝΔ υιοθετεί ένα μέρος των επιχειρημάτων της μίας πλευράς σε αυτή την διαφορά. Αγνοεί τόσο τις θέσεις της άλλης πλευράς, όσο και τις αποφάσεις δικαστηρίων, σπάζοντας κάθε ρεκόρ εθελοδουλείας και θράσους. Και τώρα ζητάει τα ρέστα από την δική μας παράταξη, που εφάρμοσε το Σύνταγμα και εισέπραξε χρήματα από την χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων για πρώτη φορά από το 1989. Και το κάνει αυτό με το να πιάνεται από τα μαλλιά ενός αποτυχόντα στον διαγωνισμό, την ώρα που τα κανάλια, αυτή την στιγμή, λειτουργούν με τον νόμο που ψηφίσαμε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Παππάς παρέθεσε στη συνέχεια ένα αναλυτικό ιστορικό της «αμαρτωλής ιστορίας» που ξεκίνησε το 1989 με το άνοιγμα της ιδιωτικής τηλεόρασης στην χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί