«Δεν ιδρώνει ούτε το αυτί της κ. Νικολάου παρά τις καταγγελίες εις βάρος της, ενώ ο κ. Μητσοτάκης την καλύπτει πλήρως και συνειδητά»

“Ο Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για το «πλιάτσικο» της Σοφίας Νικολάου”

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά και τη νέα απευθείας ανάθεση στην οποία προχώρησε η Σοφία Νικολάου. Όπως επισημαίνει δεν ιδρώνει το αυτί ούτε της κας Νικολάου παρά τις καταγγελίες εις βάρος της ενώ «ο κ. Μητσοτάκης την καλύπτει πλήρως και συνειδητά. Από εδώ και πέραν ο ίδιος προσωπικά φέρει ακέραια την ευθύνη για το «πλιάτσικο Νικολάου».

Δείτε: 144.000 ευρώ για… χλωρίνες και απορρυπαντικά από την Σ. Νικολάου σε εταιρία – «φάντασμα»

Μέχρι σήμερα η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής συνεχίζει ακάθεκτη το πλιάτσικο στο δημόσιο δίνοντας κι άλλα έργα με απευθείας αναθέσεις όπως:

-την απευθείας ανάθεση 500.000 ευρώ για υπηρεσίες καθαρισμού σε εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων

-την απευθείας ανάθεση 232.000 ευρώ για αγορά μέσων ατομικής προστασίας σε εταιρεία που συστήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020 για να καταθέσει προσφορά μια ημέρα μετά στις 30 Μαρτίου 2020

-την απευθείας ανάθεση 300.000 ευρώ για αγορά μέσων ατομικής προστασίας και για κάλυψη αναγκών των καταστημάτων κράτησης της χώρας σε εταιρεία εμπορίου τροφίμων και ποτών.

-την απευθείας ανάθεση 47.000 ευρώ για προμήθεια υγειονομικού υλικού για την κάλυψη αναγκών όλων των καταστημάτων κράτησης σε εταιρεία κατασκευής αμορτισέρ αυτοκινήτων

-την απευθείας ανάθεση 229.000 ευρώ για προμήθεια μασκών σε εταιρεία εμπορίου εποχιακών ειδών διακόσμησης σπιτιού και καρναβαλικών στολών

-την απευθείας ανάθεση 147.000 ευρώ για προμήθεια γαντιών νιτριλίου για τις ανάγκες των καταστημάτων κράτησης, με τιμή μονάδας 17,5 ευρώ, την ίδια περίοδο που άλλες Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προμηθεύονταν το ίδιο ακριβώς προϊόν με 8,85 ευρώ

Αυτές τις ημέρες προστέθηκε άλλη μία: η απευθείας ανάθεση 144.044,80 ευρώ για προμήθεια απορρυπαντικών πλυντηρίων και χλωρίνης σε φυλακές της χώρας, σε εταιρεία η οποία ιδρύθηκε μόλις πριν από τρεις μήνες.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «εδώ και ένα μήνα καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το φαγοπότι που ξεδιάντροπα εξελίσσεται σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων βιώνει ακραίες συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής ανασφάλειας, και εκείνος σιωπά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί