Δ. Τζανακόπουλος: «Εκδικητική, αστεία και αντιφατική η πρόταση σύστασης Προανακριτικής – Έρχεται η ώρα που θα απολογηθείτε για τα εκατ. ευρώ που έρχονται και φεύγουν από το Μαξίμου»

«Πολιτικά εκδικητική, νομικά αστεία και πραγματολογικά αντιφατική» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος την πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του Νίκου Παππά μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα, προειδοποιώντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι θα έρθει η ώρα της απολογίας «για τα εκατ. ευρώ που έρχονται και φεύγουν» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε επίσης: Η συζήτηση για την Προανακριτική – Με κατά μέτωπο επίθεση απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ξαναζεσταμένη σκανδαλολογία της ΝΔ (Live)

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε από το βήμα της Ολομέλειας ότι η κυβέρνηση προχωρά στη σύσταση της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης γιατί «βρίσκεται στον απόλυτο πανικό». Αναφέρθηκε στην απώλεια κυβερνητικού ελέγχου σε σχέση με την πανδημία, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, όπως επίσης στη βαθύτατη κρίση που επικρατεί στην οικονομία και τους θεσμούς. «Σε αυτή τη συνθήκη η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να αλλάξει την ατζέντα» έκρινε και αποκάλεσε «κίνηση κενού συμβολισμού» τα άδεια υπουργικά έδρανα. Τόνισε, όμως, ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι ανάμεσά μας» μέσω «της κατασκευής αυτής της συκοφαντίας εναντίον του Νίκου Παππά».

«Ανεξόφλητο γραμμάτιο στους καναλάρχες»

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι ο δεύτερος λόγος της πολιτικής εκδίκησης κατά του Νίκου Παππά οφείλεται στο «ανεξόφλητο γραμμάτιο του Κυριάκου Μητσοτάκη στους καναλάρχες φίλους του», οι οποίοι «δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου». Υπενθύμισε δε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών -για πρώτη φορά μετά το 1989- πλήρωσαν φόρο διαφήμισης και αναγκάστηκαν να πληρώσουν για συχνότητες που «εσείς τους παραχωρήσατε δωρεάν επί μία 25ετία». «Για να συνεννοούμαστε σε σχέση με τα κίνητρα και τα γραμμάτιά σας…» ξεκαθάρισε.

Αποδόμηση «κατηγορητηρίου»

Περνώντας στο επίδικο, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «φάρσα» που στηρίζεται καθ΄ ολοκληρίαν στις καταθέσεις Καλογρίτσα. Ως προς τις κατηγορίες περί διαμεσολάβησης του Ν. Παππά για τη γνωριμία Χούρι – Καλογρίτσα, ο πρώην υπουργός αποκάλυψε ότι ο μάρτυρας, κ. Τόμπρας, ο οποίος κλήθηκε μετά από αίτημα του ίδιου του εργολάβου, διέψευσε την εκδοχή Καλογρίτσα σε σχέση με τη δήθεν διαμεσολάβηση Παππά. «Αγνοείται ότι υπάρχει απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου της Ελβετίας, το οποίο λέει ότι δεν υπάρχει εικονικότητα και ότι υφίσταται το έργο» αντέτεινε στην κατηγορία της ΝΔ περί εικονικής υπεργολαβίας για να δικαιολογηθεί η αποδέσμευση των 3 εκατ. ευρώ, συμπληρώνοντας πως προκύπτει από τα στοιχεία ότι ο κ. Καλογρίτσας συνέχιζε τις διαπραγματεύσεις με τη CCC για να προχωρήσει το κατασκευαστικό έργο ακόμα και μετά την απόρριψή του από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Το Documento κυκλοφόρησε πριν την αποδέσμευση των 3 εκατ. ευρώ»

Καταρρίπτοντας μία ακόμα κατηγορία της συμπολίτευσης, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι το Documento εκδόθηκε μήνες πριν αποδεσμευθούν τα 3 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί στο Δημόσιο ως εγγύηση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. «Θέλετε να συνεχίσω;» διερωτήθηκε δηκτικά και θύμισε πως η κυβέρνηση Σαμαρά διαφήμιζε ως «μεγάλη επενδυτική ευκαιρία» τα «βοσκοτόπια» του Καλογρίτσα. Μάλιστα, προκάλεσε τη ΝΔ να καταγγείλει και την Grant Thorton και το ΣτΕ που απέρριψαν τις ενστάσεις των καναλαρχών ενάντια στον κ. Καλογρίτσα. Μάλιστα, καυτηρίασε το γεγονός ότι η πλειοψηφία ανάγει σε απολύτως αξιόπιστο μάρτυρα τον εργολάβο που παρουσίαζε ως αφερέγγυο.

«Έρχεται η ώρα που θα απολογηθείτε»

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θύμισε το σκάνδαλο του «σκόιλ ελικικού», το όργιο των απευθείας αναθέσεων, τις υποκλοπές των Μαυρίκη και Γρυλλάκη, τη φυγάδευση του Χριστοφοράκου για να προειδοποιήσει με νόημα: «Η γραμμή της εκδίκησης δεν θα σας βγει σε καλό. Βοά ο τόπος για το ποιοι μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου, για τα εκατ. ευρώ που έρχονται και φεύγουν. Θα έχετε χρόνο τα σκεφτείτε καλά για να απολογηθείτε όταν έρθει η ώρα…».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί