Απαλλάχτηκε ο Ριχάρδος για την υπόθεση της «λαθρεμπορίας χρυσού»

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς απαλλάσσεται από όλες τις κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί σε βάρος του Νοέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία της Αστυνομίας για την υπόθεση της «λαθρεμπορίας χρυσού» προς την Τουρκία, η ομάδα του κατηγορούμενου φερόταν να κέρδιζε καθημερινά πάνω από 400.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος φέρεται να χρησιμοποιούσε τα 88 δικά του καταστήματα και 42 άλλα ενεχυροδανειστήρια σε όλη τη χώρα.

Τώρα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του γνωστού τηλεοπτικού ενεχυροδανειστή, Πέτρο Πανταζή, ο πρώτος «απαλλάχθηκε πλήρως και οριστικώς από όλες τις κατηγορίες για α) συγκρότηση εγκληματικής οργανώσεως, β) λαθρεμπορία και γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Ο κ. Παναταζής υποστηρίζει πως ότι «όπως από την πρώτη στιγμή είχαμε διατρανώσει, ο εντολέας μας ουδέποτε αναμείχθηκε σε δήθεν “παράνομες εξαγωγές χρυσού”, δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά με καθόλα νόμιμο τρόπο, έχοντας δεκάδες καταστήματα που πάντοτε λειτουργούσαν (και λειτουργούν) με γνώμονα την τήρηση του νόμου». Τέλος, έκανε λόγο για κατασκευασμένη «άθλια ιστορία» από κάποιους κρατικούς υπαλλήλους που παραπλάνησαν «την Δικαιοσύνη σε άσκηση μιας άδικης ποινικής διώξεως».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί