Διώρυγα Σουέζ: Αποκολλήθηκε μερικώς το «Ever Given»

Τα ρυμουλκά και τα συνεργεία που εργάζονταν ασταμάτητα μπόρεσαν να απεγκλωβίσουν εν μέρει το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, που είχε προσαράξει και κλείσει τη Διώρυγα του Σουέζ την 23η Μαρτίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο την εταιρεία Inchcape Shipping.

Ακόμη πάντως δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της λειτουργίας του θαλάσσιου περάσματος.

Το Ever Given, με εκτόπισμα 220.000 τόνων, ανήκει στην ιαπωνική Shoei Kisen και το διαχειρίζεται η Evergreen Marine υπό την παναμαϊκή σημαία.

Η προσάραξη του θηριώδους πλοίου, εξαιτίας ριπής ανέμου εν μέσω αμμοθύελλας, έκλεισε τη Διώρυγα, με αποτέλεσμα 369 πλοία π- μεταξύ αυτών και 16 ελληνικά – που σκόπευαν να τη διαπλεύσουν, να αποκλειστούν.

Ειδικά συνεργεία έσκαβαν χθες για να απομακρύνουν μέρος της όχθης της Διώρυγας, στην οποία το φορτηγό είχε προσαράξει διαγώνια, ώστε το σκάφος να μπορέσει να πλεύσει ξανά κανονικά, ανέφερε η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ νωρίτερα χθες.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί