Άνοιγμα γυμνασίων– λυκείων την επόμενη εβδομάδα προαναγγέλλει η Κεραμέως

«Ευτυχώς» έβγαλε η Siemens self test και τώρα τρέχουμε να ανοίξουμε σχολεία…

Μεθοδική προσπάθεια να ξεχάσουν οι πολίτες και ειδικά οι γονείς τι ακριβώς δεν έχει γίνει στα σχολεία από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο, όπως δείχνει η παρουσία στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Η κα Κεραμέως εμφανίστηκε ξανά υπέρμαχος του ανοίγματος των σχολείων, κάτι που χαρακτήρισε «σαφέστατη προτεραιότητα της κυβέρνησης» παρότι δεν ελήφθη κανένα μέτρο (προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικών, εξασφάλιση περισσότερων χώρων, προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαρισμού) για να μην κλείσουν μέχρι και το άνοιγμά τους τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τώρα, όπως και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εμφανίζεται να πιέζει για άνοιγμα άσχετα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η υπουργός Παιδείας έριξε και πάλι το «μπαλάκι» στους επιστήμονες, με τους οποίους όπως είπε «είχαμε συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών την Παρασκευή όπου παρουσιάσαμε πλήρε σχέδιο για το πώς μπορεί να γίνει το άνοιγμα  … σε πρώτη φάση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή λύκεια και γυμνάσια … θα ξανασυζητηθεί αυτή την εβδομάδα … ιδανικά την επόμενη εβδομάδα, εφόσον δώσουν το “πράσινο φως” οι ειδικοί, να δούμε το άνοιγμα κατά προτεραιότητα γυμνασίων και λυκείων, που έχουν μείνει μεγαλύτερο διάστημα κλειστά … έχουμε εξετάσεις που επίκεινται, συνεπώς υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα λύκεια πρώτα και τα γυμνάσια». Σε ερώτηση πάντως για το αν αυτό αφορά την Δευτέρα 5 Απριλίου, όπως έχει ευρέως αναφερθεί στα ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες, απέφυγε να το επιβεβαιώσει πλήρως: «Θα το δούμε, για την άλλη εβδομάδα κάποια στιγμή», είπε η υπουργός Παιδείας.

Ακολούθησε αμέσως μετά ο εκβιασμός προς γονείς, μαθητές και φαρμακοποιούς της αποδοχής των self-test όπως επί τροχάδην προσπαθεί να τα περάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκειμένου να μην «εμποδιστεί» η επαναλειτουργία των σχολείων. Όπως είπε η κα Κεραμέως το «έχουμε ανακοινώσει, αυτό συνοδεύεται από το συμπληρωματικό μέτρο του self-testing που είναι δωρεάν για όλους … εννοείται και για μαθητές και εκπαιδευτικούς … προβλέπεται το self-testing για την λειτουργία του σχολείου, με τεστ μία φορά την εβδομάδα στο σπίτι». Η αναφορά στη διενέργεια «στο σπίτι» έρχεται μετά την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών.

Προκειμένου τα self-test αλά σκόιλ ελικικου και ο φωτογραφικός διαγωνισμός που «φωνάζει» για εύνοια της Siemens να επιβληθούν στους γονείς που θέλουν να επιστρέψουν τα παιδιά τους σε μία φυσιολογική εκπαιδευτική διαδικασία, η αρχικά «προαιρετική» χρήση των self test γίνεται υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς, χωρίς να υπάρχει καμία συντεταγμένη διαδικασία διαχείρισης των αποτελεσμάτων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν ο μαθητής θα «ξυπνάει … κάνει το τεστ και πάει στο σχολείο», η κα Κεραμέως απάντησε «σωστά. Αν το τεστ είναι θετικό προβλέπεται να κάνει επιβεβαιωτικό τεστ σε ένα από τα 386 σημεία της χώρας». Για να γίνει κατανοητό πόσο κάτι τέτοιο είναι ανεφάρμοστο, αρκεί να αναφερθεί ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 332 Δήμοι… Το σημαντικό είναι -και σε αυτό επιμένει η υπουργός, «οι γονείς … να παίρνουν μέχρι 4 self test δωρεάν το μήνα, άρα ένα την εβδομάδα για κάθε πολίτη με ΑΜΚΑ … κάθε Δευτέρα πρωί θα κάνει ο μαθητής και ο εκπαιδευτικός το self-test».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί