Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά την μνήμη των Βενιζέλων

Στ. Αρναουτάκης: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος με την Εθνική πολιτική του διδάσκει τις νεότερες γενιές για το όραμα και την προοπτική της χώρας στην σύγχρονη εποχή 

Στο τιμής και μνήμης Εθνικό έργο και στις πολυσήμαντες παρακαταθήκες του Ελευθερίου Βενιζέλου αναφέρεται σε μήνυμα-δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που συμμετείχε σήμερα και κατέθεσε στεφάνι στην τελετή τιμής και μνήμης, στο ετήσιο μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Δήμος Χανίων, στο Ακρωτήρι Χανίων.


Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης στην δήλωση του αναφέρει:
«Η Περιφέρεια Κρήτης, τιμά τη μνήμη του Ελευθερίου και του Σοφοκλή Βενιζέλου. Η σημερινή ημέρα αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Στην πορεία του νέου  Ελληνικού κράτους, ιδίως, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, έχει σφραγίσει ανεξίτηλα, τόσο την εξέλιξη της κοινωνίας, όσο και τη διεθνή παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Από την Επανάσταση στο Θέρισο, μέχρι την παγκόσμια διπλωματία και από τη μεγαλόνησο μέχρι την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, ο Βενιζέλος κατάφερε να διαμορφώσει την πορεία του λαού μας.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, τον τιμούμε με τη βεβαιότητα, πως μέσα από την παρουσία του στην εθνική πολιτική σκηνή και δεκαετίες μετά το θάνατό του, διδάσκει τις νεότερες γενιές για το όραμα και την προοπτική της Ελλάδας στη σύγχρονη εποχή.»
Επίσης, την σημαντικότητα του έργου και της Εθνικής προσφοράς του Ελ. Βενιζέλου αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους οι διοργανωτές. Ο Αντιπεριφερειάρχης
Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημαντηράκης, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νίκος Παπαδάκης. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Επίσκοπος Δορυλαίου Δαμασκηνός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί