Γαλλία: Αυξάνει ξανά ο αριθμός ασθενών στις ΜΕΘ

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το μέτρο της μερικής καραντίνας που υιοθετεί η κυβέρνηση και στοχεύει στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές είναι ανεπαρκή

Η Γαλλία κατέγραψε σήμερα 37.014 νέα κρούσματα κορονοϊού από 42.619 που ήταν χθες, Σάββατο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Ο αριθμός αυτός αυξάνει σε 4.545.589 το σύνολο των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στη χώρα, ο πέμπτος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως.

Οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν επίσης σήμερα περαιτέρω αύξηση του αριθμού των ασθενών με COVID-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας σε ένα νέο υψηλό για φέτος, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ οι γιατροί προειδοποιούν ότι ένα τρίτο κύμα λοιμώξεων μπορεί σύντομα να κατακλύσει τα νοσοκομεία.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 4.872 ασθενείς με COVID-19, από 4.791 που ήταν χθες, Σάββατο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο αριθμός αυτός πλησιάζει σε μια κορύφωση που καταγράφηκε στα μέσα Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της επιδημίας στη Γαλλία, αν και είναι πολύ χαμηλότερος από το υψηλό των 7.000 ασθενών πέρυσι τον Απρίλιο.

Ο συνολικός αριθμός των ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία αυξήθηκε σε 27.712 από 27.259 που ήταν το Σάββατο.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων που οφείλονται στον ιό στα γαλλικά νοσοκομεία ανήλθε σε 68.597 σήμερα, αυξημένος κατά 131 από χθες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ομάδα 41 νοσοκομειακών γιατρών, συγκεκριμένα ιατρικών διευθυντών μεγάλων νοσοκομείων της περιφέρειας του Παρισιού, υπέγραψαν άρθρο στην κυριακάτικη εφημερίδα Le Journal du Dimanche προειδοποιώντας ότι κινδυνεύουν το ερχόμενο δεκαπενθήμερο να αρχίσουν να επιλέγουν μεταξύ των ασθενών που θα πρέπει να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, όσο η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το μέτρο της μερικής καραντίνας που υιοθετεί η κυβέρνηση, το οποίο στοχεύει τις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο όπως το Παρίσι, είναι ανεπαρκή απέναντι στα ταχέως μεταδιδόμενα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού.

“Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί” απαντά ο Εμανουέλ Μακρόν στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche ως προς τα μέτρα απέναντι στην επιδημία και χαρακτηρίζει την κατάσταση “κρίσιμη”. Δικαιολογώντας τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση, ο Γάλλος πρόεδρος υπόσχεται ότι θα φθάσει σε “λίγες εβδομάδες” τους Βρετανούς που χορήγησαν σχεδόν 30 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του εμβολίου, έναντι 7,5 εκατομμυρίων στη Γαλλία.

“Για τις επόμενες μέρες, θα εξετάσουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων για την αναχαίτιση του ιού και θα λάβουμε αν είναι αναγκαίο τα μέτρα που επιβάλλονται για την κατάσταση”, δήλωσε ο Μακρόν. Ένα συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Ο Γάλλος πρόεδρος αυτή την εβδομάδα υπερασπίστηκε την απόφασή του να μην επιβάλει μια τρίτη πλήρη καραντίνα και να διατηρήσει τα σχολεία ανοιχτά, αλλά είπε ότι πιθανόν να χρειαστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί