Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο για λαθραίο καπνό και τσιγάρα

Στη σύλληψη ενός 68χρονου και ενός 62χρονου προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) – Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε ο 68χρονος στην πόλη του Ηρακλείου, να εξέρχεται από την οικία του 62χρονου, μεταφέροντας μία πλαστική σακούλα, η οποία περιείχε 50 πακέτα τσιγάρων και 15 συσκευασίες καπνού, όλα χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Στη συνέχεια ο 62χρονος παρέδωσε στα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής επιπλέον 80 πακέτα τσιγάρων και 67 συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) που απέκρυπτε στην οικία του και τα οποία επίσης δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηρακλείου προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί