Τραγωδία με σύγκρουση τρένων στην Αίγυπτο – Δεκάδες νεκροί

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 66 τραυματίστηκαν σήμερα από τη σύγκρουση δύο τρένων βόρεια της πόλης Σοχάγκ, που βρίσκεται περίπου 460 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου, στην Αίγυπτο.

Όπως ανακοίνωσε η αρχή των σιδηροδρόμων της χώρας, τα τρένα συγκρούστηκαν όταν ενεργοποιήθηκε από «αγνώστους» το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, κοντά στην Τάχτα, στο τμήμα της Σοχάγκ με αποτέλεσμα να σταματήσει το προπορευόμενο τρένο και το άλλο να πέσει πάνω του.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για να διακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Οι υγειονομικές αρχές έστειλαν 36 ασθενοφόρα στην περιοχή και οι τραυματίες διακομίζονται στα τοπικά νοσοκομεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν εκτροχιασμένα βαγόνια τρένου πάνω από ένα κανάλι με νερό.

Σύμφωνα με ένα βίντεο που τράβηξε κάποιος κοντά στον τόπο του δυστυχήματος και το οποίο προβλήθηκε ευρέως από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανατράπηκαν πολλά βαγόνια.

Η Αίγυπτος έχει ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στην περιοχή και είναι συχνά τα δυστυχήματα.

Η πιο πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της χώρας σημειώθηκε το 2002, όταν τυλίχθηκε στις φλόγες ένα τρένο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 370 άνθρωποι, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μόνο το 2017 σημειώθηκαν 1.793 ατυχήματα με τρένα σε ολόκληρη τη χώρα.

Το 2018, μια επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε κοντά στη νότια πόλη Ασουάν, με τουλάχιστον έξι τραυματίες και οι αρχές απέλυσαν τον πρόεδρο των σιδηροδρόμων της χώρας.

Την ίδια χρονιά, ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση χρειάζεται περίπου 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια για να επισκευάσει το κατεστραμμένο σιδηροδρομικό δίκτυο. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις μια μέρα μετά τη σύγκρουση μια επιβατικής αμαξοστοιχίας με φορτηγό τρένο, με τουλάχιστον 12 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού.

Ένα χρόνο νωρίτερα, δύο επιβατικά τρένα είχαν συγκροστεί λίγο έξω από την Αλεξάνδρεια, με 43 νεκρούς. Το 2016, τουλάχιστον 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν συγκρούστηκαν δύο αμαξοστοιχίες, κοντά στο Κάιρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί