Τουρκία: Συλλήψεις 50 διαδηλωτών έξω από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τουλάχιστον 50 ανθρώπους που διαδήλωναν έξω από ένα δικαστήριο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που συνεχίζονται εδώ και σχεδόν τρεις μήνες με αφορμή τον διορισμό του πρύτανη του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο Τσαγκλαγιάν της Κωνσταντινούπολης για να εκφράσουν την υποστήριξή τους σε περίπου 20 φοιτητές που είχαν συλληφθεί την Πέμπτη στο πανεπιστήμιο, σύμφωνα με μια φοιτητική ένωση.

Σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, αστυνομικοί τραβούν τους διαδηλωτές και τους οδηγούν σε λεωφορεία της αστυνομίας, μετά από αψιμαχίες. Οι φοιτητές ακούγονται να φωνάζουν συνθήματα όπως «Η πίεση δεν θα μας αναγκάσει να υποχωρήσουμε».

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις αρχές Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις. Περίπου 600 άνθρωποι συνελήφθησαν και, σε μερικές περιπτώσεις, σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία. Στο πανεπιστήμιο, φοιτητές και καθηγητές συγκεντρώνονται καθημερινά για να διαμαρτυρηθούν για τον αντιδημοκρατικό, όπως τον χαρακτηρίζουν, διορισμό του Μελίχ Μπουλού. Η κυβέρνηση επιμένει στην απόφασή της και ο Μπουλού έχει δηλώσει ότι δεν θα παραιτηθεί από τη θέση αυτή.

Οι κινητοποιήσεις της Πέμπτης ξέσπασαν με αφορμή την έρευνα που ξεκίνησε σε βάρος ενός φοιτητή επειδή σε προηγούμενες διαδηλώσεις κρατούσε μια σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου – το σύμβολο της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί