ΠΟΕΔΗΝ: Αυξάνονται οι διασωληνομένοι εκτός ΜΕΘ – Κατάσταση πολέμου στα νοσοκομεία

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ που περιμένουν για μέρες για ένα κρεβάτι και τελικά χάνουν τη ζωή τους πριν προλάβουν να μπουν στην Μονάδα, λόγω των μεγάλων ελλείψεων στα νοσοκομεία σε συνδυασμό με την ασφυκτική πίεση που δέχονται.

Δείτε επίσης:
Τζανάκης: Πάνω από 2.000 ημερήσια κρούσματα μέχρι τα μέσα Απριλίου
Κορονοϊός: 140 ασθενείς νοσηλεύονται σε όλη την Κρήτη
Εμβολιασμοί: Σε λειτουργία η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 70-74 ετών
Αργεί το φως στο τούνελ του lockdown – Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή

Αναλυτικά σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ είναι:

Ένας στο ΚΑΤ, πέντε στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, τέσσερεις στο «Αγία Όλγα», τέσσερεις στο «Γεννηματάς», τέσσερεις στο «Ελπίς», ένας στην «Παπαμακάριστο», έντεκα στο «Νίκαιας», τρείς στο «Τζάνειο», ένας στο «Ασκληπιείο», πέντε στο «Λαϊκό», τρείς στο «Θριάσιο» εννιά στο «Αλεξάνδρας», ένας στο «Ιπποκράτειο» κ.α.λ.

Θάνατοι εκτός ΜΕΘ

Ένας ακόμα ασθενής στο «Λαϊκό» έχασε τη ζωή του έπειτα από τέσσερις ημέρες εκτός ΜΕΘ. Επίσης, μια 82χρονη γυναίκα έχασε τη μάχη με τον κορονοϊο στο νοσοκομείο «Παπαμακάριστος», αφού ήταν για έξι ημέρες διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ. Ένας ακόμη 83χρονος βρίσκεται διασωληνωμένος εννέα ημέρες εκτός ΜΕΘ στην κλινική  «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟ».

Κατάσταση στις ΜΕΘ

ΚΑΤ 51 ΣΤΑ 51
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ 9 ΣΤΑ 9
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 25 ΣΤΑ 25
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 16 ΣΤΑ 16
ΕΡΥΘΡΟΣ 19 ΣΤΑ 20
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 58 ΣΤΑ 58
ΣΩΤΗΡΙΑ 84 ΣΤΑ 84
ΕΛΠΙΣ 6 ΣΤΑ 6
ΝΙΜΙΤΣ 6 ΣΤΑ 6
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 16 ΣΤΑ 16
ΤΖΑΝΕΙΟ 9 ΣΤΑ 9
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 ΣΤΑ 12
ΘΡΙΑΣΙΟ 17 ΣΤΑ 17
ΑΤΤΙΚΟ 40 ΣΤΑ 45

Σε κατάσταση πολέμου τα νοσοκομεία

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» εκπέμπει SOS. Έχουν γεμίσει οι κλινικές με 60 περιστατικά κορονοϊού και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 12 περιστατικά κορονοϊού σε ράντζα ενώ τέσσερεις ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στις κλινικές εκτός ΜΕΘ.

Στο Αλεξάνδρα αυξήσανε τις κλίνες κορονοϊου σε 80 χωρίς προσωπικό με μετακινήσεις μαιών. Η καρδιολογική μονάδα μετατράπηκε σε χώρο υποδοχής διασωληνωμένων ασθενών ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής στο EKAB για ΜΕΘ. Σήμερα είναι εννιά οι διασωληνωμένοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί