Καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ: Μετανάστης πέθανε αβοήθητος από περιτονίτιδα

Για «ρατσισμό» που οδήγησε στον θάνατο έναν 44χρονο μετανάστη από την Γουινέα, μιλά σε καταγγελία της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Σύμφωνα με καταγγελία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κίνησης στο facebook «o κυβερνητικός ρατσισμός δολοφόνησε τον Macky Diabete στο κέντρο κράτησης στην Κω».

Όπως καταγγέλλεται «τρεις μέρες φώναζε και ούρλιαζε από φρικτούς πόνους ο 44χρονος μετανάστης από την Γουινέα, αλλά οι φύλακες δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για μεταφορά στο νοσοκομείο. Έτσι έχασε τη ζωή του από περιτονίτιδα μετά από κρίση σκωληκοειδίτιδας».

Τι ακριβώς αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ στη ανάρτηση της:

«Δεν πέθανε, δολοφονήθηκε ο Macky Diabate στη Κω γιατί οι ζωές των μαύρων δεν μετράνε για τους αστυνομικούς του Χρυσοχοΐδη στα κέντρα κράτησης.
Τρεις μέρες φώναζε και ούρλιαζε από φρικτούς πόνους ο 44χρονος μετανάστης από την Γουινέα, αλλά οι φύλακες δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για μεταφορά στο νοσοκομείο. Έτσι έχασε τη ζωή του από περιτονίτιδα μετά από κρίση σκωληκοειδίτιδας!

Ο θεσμικός ρατσισμός της ποινικοποίησης της μετανάστευσης και της προσφυγιάς ΣΚΟΤΩΝΕΙ πλέον απροκάλυπτα. Πριν ένα μήνα είχαμε τον ομαδικό βασανισμό 15 μεταναστών στο κολαστήριο στο Παρανέστι. Την περασμένη Δευτέρα μετανάστες κατήγγειλαν ότι κόλλησαν πάνω από 25 κορονοϊό στο ΑΤ Δραπετσώνας, αφού οι φύλακες αγνόησαν αιτήματα δύο αρρώστων με πυρετό για τεστ κορονοϊού. Μετά τους μετέφεραν όλους στην Αμυγδαλέζα.

Το περιστατικό στη Κω θυμίζει το θάνατο του Μοχάμεντ Καμαρά σε ΑΤ της Αττικής, όταν πάλι οι φύλακες δεν μετέφεραν έγκαιρα το κρατούμενο σε νοσοκομείο.
Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τον άδικο χαμό του Macky Diabete. Να κλείσουν τα στρατόπεδα του θανάτου.

Άσυλο, χαρτιά, σύνορα ανοιχτά. Οι ζωές των μαύρων μετράνε. Να μπει τέλος στην αστυνομική βαρβαρότητα».

Διαψεύδει η Ένωση Αστυνομικών Βόρειας Δωδεκανήσου 

Η Ένωση Αστυνομικών Βόρειας Δωδεκανήσου με ανακοίνωσή της διαψεύδει τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου μετανάστη στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) Κω.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης που αναρτήθηκαν έπειτα από καταγγελία της ΜΚΟ ΚΕΕΡΦΑ περί των συνθηκών θανάτου του υπηκόου Γουινέας Macky Diabete, ο οποίος κρατείτο στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κω, διαψεύδονται κατηγορηματικά και είναι παντελώς αναληθή.

Ο συγκεκριμένος αφίχθη στην Ελλάδα την 21-01-2021εξετάσθηκε από δύο ιατρικά κλιμάκια κρίθηκε κλινικά υγιής και οδηγήθηκε στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κω. Την 10-02-2021 ζήτησε ιατρική εξέταση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κω όπου εξετάσθηκε και του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.

Επίσης από τότε αιτήθηκε και εξετάσθηκε άλλες 8 φορές με τελευταία εξέταση την 24/03/2021 από το ιατρείο του ΠΡΟΚΕΚΑ. Αυτοί που καταγγέλλουν κυβερνητικό ρατσισμό και ολιγωρία των αστυνομικών του ΠΡΟΚΕΚΑ Κω, πριν προδικάσουν και επικρίνουν καλό, θα είναι να περιμένουν το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής η οποία δεν έχει ακόμη διενεργηθεί.

Και τέλος να ελέγχουν αυτά που καταγγέλλουν γιατί είναι και ποινικά υπόλογοι, καθώς πέραν των ψευδών και δυσμενών σχολίων που αναφέρουν, το βίντεο που επικαλούνται και παρουσίασαν είναι παντελώς ψευδές, καθώς είναι από άλλο χώρο και χρόνο και συγκεκριμένα είναι από το ΚΥΤ Κω όπου μόνο εκεί υπάρχουν διώροφα κοντέινερ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί