Κ. Αρβανίτης: «Στο Ευρωκοινοβούλιο τα επικοινωνιακά show δεν περνούν, αλλά εκθέτουν»

Απόπειρα επικοινωνιακού εκτροχιασμού των εργασιών του Ε/Κ από τον Πρωθυπουργό της Σλοβενίας

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία / The Left και μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LΙΒΕ) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, για τη σημερινή απόπειρα επικοινωνιακού εκτροχιασμού των εργασιών του Ε/Κ από τον Πρωθυπουργό της Σλοβενίας:

Σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκτυλίχθηκε μια πρωτοφανής απόπειρα από τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Janez Janša, να μετατραπεί μια θεσμικά οργανωμένη συζήτηση σε επικοινωνιακό show φτηνού εντυπωσιασμού.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια αποκαλυπτική συζήτηση για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στη Σλοβενία, ο Πρωθυπουργός της χώρας απαίτησε να προβληθεί σχετικό βίντεο που είχε ετοιμαστεί από την επικοινωνιακή του ομάδα, και εστάλη μόλις λίγα λεπτά πριν!

Η πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Sophia in ‘t Veld, η οποία προήδρευε της συνεδρίασης, πολύ σωστά απέκρουσε αμέσως την επικοινωνιακή αυτή «ενέδρα» όπως σωστά την χαρακτήρισε έχοντας τη στήριξη της LEFT αλλά και των υπολοίπων ομάδων.

Η αντιθεσμική αυτή κίνηση όμως γίνεται περισσότερο ανησυχητική καθώς συμβαίνει λίγο πριν η Σλοβενία αναλάβει την κυλιόμενη Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δημιουργώντας σοβαρές αμφιβολίες για την διάθεση και την ικανότητα της Σλοβενικής Κυβέρνησης να ανταποκριθεί με θεσμική επάρκεια στα καθήκοντά της, ανησυχία που εκφράστηκε ανοιχτά και στην επίμαχη συνεδρίαση. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι, και οφείλει να παραμείνει χώρος έντιμου και ειλικρινούς δημοκρατικού διαλόγου με τεκμηριωμένες θέσεις κι επιχειρήματα, και όχι σκηνικό φτηνού τηλεοπτικού εντυπωσιασμού.

Το επικοινωνιακό και πολιτικό φιάσκο του πρωθυπουργού της Σλοβενίας, ο οποίος επιχείρησε να εκτρέψει μια θεσμική κοινοβουλευτική διαδικασία σε τηλεοπτικό show αιφνιδιάζοντας τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ας γίνει μάθημα για όσους «μαθητευόμενους μάγους» της πολιτικής επιλέγουν να επενδύουν στην Επικοινωνία αντί της Πολιτικής, να στήνουν τηλεοπτικά σώου και να αποφεύγουν το διάλογο και τις πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα. 

Το μόνο που μπορούν να πετύχουν με τέτοιες μεθόδους είναι να εκθέσουν διεθνώς τη χώρα τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί