«Ηθικό και ιστορικό χρέος της Κυβέρνησης να προχωρήσει απέναντι στην άρνηση της Γερμανίας για τις αποζημιώσεις»

Με αφορμή την απόρριψη από τη γερμανική βουλή των ψηφισμάτων της Αριστεράς και των Πρασίνων για τις κατοχικές αποζημιώσεις, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η γερμανική Βουλή απέρριψε για μια ακόμη φορά τα ψηφίσματα της Αριστεράς και των Πρασίνων για τις κατοχικές αποζημιώσεις. Το γεγονός δεν προξενεί βεβαίως καμία εντύπωση. Είναι συνέχεια της συστηματικής άρνησης από πλευράς Γερμανίας για την ηθική και ιστορική της υποχρέωση απέναντι στην Ελλάδα. Για την χώρα μας το ερώτημα πλέον δεν είναι γιατί το απέρριψε η Γερμανική Βουλή, αλλά σε ποιες ενέργειες έχει σκοπό να προχωρήσει η ελληνική πλευρά.

Η Ελλάδα οφείλει από πολιτική και νομική σκοπιά να αξιοποιήσει το πόρισμα της Ελληνικής Βουλής που έχει από το 2019 ανοίξει τον δρόμο. Παράλληλα, οφείλει να επιστρατεύσει μια σειρά από σύγχρονες πηγές, μελέτες και έρευνες που περιλαμβάνουν πολιτικές-νομικές ενέργειες και πρόσθετα επιχειρήματα στη φαρέτρα μας, καθώς και όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις στο εξωτερικό που κόντρα στο γερμανικό κατεστημένο επαναφέρουν το θέμα. Και, τέλος, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει αποφασιστικά, ότι το θέμα παραμένει ανοικτό και οι αξιώσεις της χώρας μας έγκυρες, ενεργές και διεκδικήσιμες μέχρι την οριστική ικανοποίηση τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί