Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «θωρακισμένη» την υγεία και «ανθεκτική» την οικονομία

Μία νέα επικοινωνιακή ρελάνς προσπάθησε να κάνει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, «σκεπάζοντας» τα τρομακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά το ΕΣΥ εν μέσω έξαρσης του τρίτου κύματος πανδημίας, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στην εστίαση και στο εμπόριο που βρίσκονται στον «πάγο» λόγω του λουκέτου στις επιχειρήσεις ελέω κορονοϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε, μεταξύ άλλων, για «νίκη στην τελική μάχη» με την πανδημία, αγνοώντας να αναφερθεί στις συνθήκες που επικρατούν, με τις ΜΕΘ της χώρας να έχουν γεμίσει και ασθενείς να περιμένουν ακόμη και ημέρες για να νοσηλευτούν, αποτέλεσμα της κυβερνητικής διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να αναφέρει ότι η Ελλάδα «βγαίνει ισχυρότερη από αυτή την περιπέτεια», κάνοντας λόγο για «ενωμένη κοινωνία», «ανθεκτική οικονομία» (την ώρα που οι προβλέψεις για την επόμενη ημέρα της πανδημίας παραμένουν δυσοίωνες), αλλά και… αποτελεσματικότερο κράτος.

«Οι προκλήσεις είναι διαφορετικές, όμως η αποφασιστικότητά μας παραμένει ίδια. Εύχομαι το στοίχημα της γενιάς μας είναι 200 χρόνια μετά την “Επανάσταση της Εθνικής Ανάστασης” να γίνει η “Επανάσταση της Εθνικής Ανάταξης”», τόνισε μεταξύ άλλων, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στην ενότητα.

«Γι’ αυτό, επιλέγουμε για ιστορικό μας φάρο την ενότητα των Βαλκανικών Πολέμων. Του έπους του ‘40 και της Αντίστασης. Την κοινή μας στάση κατά της δικτατορίας και την κοινή μας δράση στα χρόνια της ανάπτυξης. Την ενσωμάτωση στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και τα βήματά μας στην πιο στέρεη Δημοκρατία που είχαμε ποτέ. Υποδεχόμαστε την εθνική επέτειο με την περίσκεψη που φέρνει η περηφάνεια. Γιατί οι ήρωες του ’21 βρήκαν άξιους συνεχιστές στην πολιτική και την οικονομία. Αλλά και στον στοχασμό, στην επιστήμη, στην τέχνη και στον αθλητισμό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί