Νέα Σμύρνη: Έκκληση γονέων και εκπαιδευτικών για μάρτυρες αναίτιων συλλήψεων

Με νέα ανακοίνωσή τους η Ένωση Γονέων Νέας Σμύρνης, η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Νέας Σμύρνης κάνουν κοινή έκκληση για μάρτυρες των αναίτιων συλλήψεων της 7ης και της 9ης Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη.

Σημειώνεται ότι μετά την αστυνομική καταστολή που σημειώθηκε στις 9 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της μαζικής πορείας ενάντια στην αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη και για τέσσερις ολόκληρες ημέρες κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ ανήλικοι μαθητές των σχολείων της περιοχής μετά από συλλήψεις που έγιναν «στο σωρό».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης  και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης έκαναν λόγο για αναίτιες συλλήψεις που έγιναν και πάλι «στο σωρό», υπογραμμίζοντας τις ευθύνες της αστυνομίας και ζητώντας να παύσουν όλες οι κατηγορίες εις βάρος τους. 

Στη νέα ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί και γονεϊκοί φορείς της περιοχής υπογραμμίζουν:

«Πολλοί/ες από εμάς που βρεθήκαμε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και στους γύρω δρόμους το μεσημέρι της 7ης Μαρτίου, πολλοί/ες από εμάς που συμμετείχαμε στη μεγάλη εκδήλωση της 9ης Μαρτίου, αλλά και πολλοί/ες από εμάς μέσα από τα σπίτια μας, γίναμε θεατές ωμής κι απρόκλητης αστυνομικής βίας κατά συνανθρώπων μας, γίναμε μάρτυρες αναίτιων συλλήψεων συμπολιτών μας.

Όσοι και όσες βρεθήκαμε κοντά στα γεγονότα εκείνων των ημερών, όσοι ζήσαμε την αγωνία για την ασφάλεια των δικών μας ανθρώπων, γνωρίζουμε καλά πως εύκολα θα μπορούσαμε να βρισκόμασταν εμείς οι ίδιοι ή τα παιδιά μας στη θέση όσων σήμερα αντιμετωπίζουν δικαστικές περιπέτειες.

Ας μην παραμείνουμε απλοί θεατές, δεν μας αξίζει.

Σε μια κοινή πρωτοβουλία και προσπάθεια να στηρίξουμε τα μέλη των σχολικών μας κοινοτήτων που συνελήφθησαν εκείνες τις ημέρες και κατηγορούνται άδικα,  κάνουμε έκκληση σε πολίτες και δημοσιογράφους που, την Κυριακή 07/03 και την Τρίτη 09/03 στην Νέα Σμύρνη, έγιναν μάρτυρες αναίτιων κι απρόκλητων συλλήψεων ή διαθέτουν σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, να επικοινωνήσουν μαζί μας, προκειμένου να προωθήσουμε ό,τι στοιχείο υπάρχει στους δικηγόρους και στους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Νέα Σμύρνη: Έκκληση γονέων και εκπαιδευτικών για μάρτυρες αναίτιων συλλήψεων”

  1. κηφήνες εναντίον εργατών

    Θλιβερό αυτό που συμβαίνει, να φέρονται πλέον οι υπάλληλοι του κράτους σαν τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής μέσα και έξω από τις υπηρεσίες… Τελικά έχουν δίκιο κάτι συντηρητικές εφημερίδες ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που τρέφονται ισόβια από το κράτος και αναξιοκρατικά… Αν είχαν διοριστεί με την αξία τους δεν θα κακοποιούσαν τους πολίτες, θα φέρονταν με επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Τους αξίζει να μείνουν άνεργοι να κυνηγάνε το μεροκάματο, αυτό τους αξίζει για να μάθουν να σέβονται τους ανθρώπους που κερδίζουν το ψωμί τοςυ με κόπο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί