Μάρτης με… χιόνια – «Άσπρισαν» τα ορεινά της Κρήτης (Φωτογραφίες)

Το δεύτερο και το τελευταίο κύμα της κακοκαιρίας – εξπρές κάνει την τελευταία του περαντζάδα από την Κρήτη, πριν μας εγκαταλείψει από το απόγευμα προς το βράδυ.

Το βροχομετρικά δεδομένα που άφησε πίσω του τις προηγούμενες ώρες, δείχνουν αρκετά ύψη βροχής: Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, στα Χανιά έφτασαν τα 40-50 χιλιοστά, ανατολικότερα γύρω στα 30 και στο Λασίθι τα 20.

Στις πιο ορεινές περιοχές, όπως στον Ομαλό, έριξε και χιόνι, “τουλάχιστον 10-20 πόντους” όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο κ. Λέκκας. Σε πιο ορεινά σημεία, η λευκή επικράτηση των νιφάδων είναι μεγαλύτερη. Από την Πέμπτη, χιονίζει και στο Οροπέδιο Λασιθίου ενώ πυκνές νιφάδες πέφτουν και στα Ανώγεια.

Από αύριο, θα δούμε να υπάρχει σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Το πρωί βεβαίως το κρύο θα παραμείνει και θα είναι πιο αισθητό στην ενδοχώρα και στις ορεινές ζώνες, με τον υδράργυρο να πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς κελσίου. Η παγωνιά θα επανεμφανιστεί και το βράδυ.

Ήλιος με… δόντια θα γλυκάνει κάπως την ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από τα 4-5 και τοπικά 5-6 μποφόρ στις νότιες περιοχές, οι άνεμοι θα κόψουν και θα εξασθενήσουν: θα γυρίσουν από βορειοδυτικές έως και δυτικές διευθύνσεις και η έντασή τους θα πέσει στα 2-3 τοπικά μέχρι 4 μποφόρ.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες που θα δούμε και θα νιώσουμε αύριο το πρωί θα κυμανθούν στους 7-8 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της παράκτιας ζώνης. Στην ενδοχώρα και στα ορεινά στους 5 °C και όσο πλησιάζουμε στα πιο ορεινά ο υδράργυρος θα μηδενίσει, μπορεί να δώσει και αρνητικές τιμές.

Η μέγιστη θερμοκρασία αύριο θα είναι στους 14-15 βαθμούς.

Το Σάββατο τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα. Το θερμόμετρο θα ανέβει μέχρι και τους 17 βαθμούς. Ακόμη καλύτερη και πιο συμβατή με την εποχή εικόνα θα έχουμε την Κυριακή, όπου θα δούμε θερμοκρασίες στους 16-18, και νότια 20 βαθμούς Κελσίου.

Mixalis Fazos – Σελίδα Μετεωκρήτες
Polytimi Papadaki-Μετεωκρήτες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί