Μ. Συντυχάκης: Εργαλείο για την απελευθέρωση και την εμπορευματοποίηση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών (Βίντεο)

Καταψηφίζει το ΚΚΕ τα δύο σχέδια νόμου που ενσωματώνουν διεθνείς συμβάσεις ευρωενωσιακής κοπής, για την ενίσχυση της εμπορευματοποίησης του τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Η πρώτη σύμβαση που ήρθε για κύρωση στη Βουλή αφορά τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Γραφείου Επικοινωνιών (ECO) και η δεύτερη σύμβαση αφορά τη συνεργασία μεταξύ της ΕΕ με την Ελβετία για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δορυφορικής Πλοήγησης.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, τόνισε ότι η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Γραφείου Επικοινωνιών και η αντίστοιχη συγχώνευση οργανισμών αξιοποιείται ως εργαλείο από την ΕΕ για την απελευθέρωση και εμπορευματοποίηση του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, προκειμένου τα ευρωπαϊκά μονοπώλια να ανταγωνίζονται καλύτερα τα μονοπώλια άλλων χωρών όπως της Κίνας. Επισήμανε ότι για το ΚΚΕ η επικοινωνία, η πληροφορία και η ενημέρωση είναι δημόσια αγαθά και όχι εμπορεύματα και μπορούν να παρέχονται ελεύθερα στον λαό μέσω ενός ενιαίου κρατικού φορέα επικοινωνιών, κάτι το οποίο προϋποθέτει άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου η παραγωγή θα οργανώνεται με κεντρικό σχεδιασμό με βάση την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Όσον αφορά τη Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Ελβετίας για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δορυφορικής Πλοήγησης, ο Μ. Συντυχάκης τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό αντί να χρησιμοποιείται για σκοπούς όπως η έρευνα και η διάσωση προορίζεται για στρατιωτική χρήση παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, ενώ έρχεται να παίξει ρόλο στην καταστολή και στο φακέλωμα. Επίσης, ανέφερε ότι η διαστημική πολιτική της ΕΕ και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης ενισχύουν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια του κλάδου και ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας τόσο για τις πολεμικές βιομηχανίες όσο και για τους ομίλους που δραστηριοποιούνται στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών. Συνεπώς, η συμφωνία έχει αντιδραστικό χαρακτήρα για όλους τους λαούς.

Στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, σημειώνοντας πως αποδεικνύει ότι ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός μπορεί να νικήσει αντιπάλους που μοιάζουν ανίκητοι. Όπως ανέφερε, φορέας της προόδου εκείνη την περίοδο ήταν η αστική τάξη, απέναντι στη φεουδαρχία, ενώ 200 χρόνια μετά η αστική τάξη δεν αποτελεί δύναμη προόδου. Νέος φορέας επαναστατικών αλλαγών είναι σήμερα η εργατική τάξη, η οποία μαζί με τους συμμάχους της θα εγκαθιδρύσει τη νέα κοινωνία, τη σοσιαλιστική.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί