Ηράκλειο: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων-προσκύνημα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος ενώ στεφάνια κατέθεσαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων Μάξιμος Σενετάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Λογιάδης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου Βασίλης Βασιλειάδης ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Προδρόμου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια φιλολογίας Χρυσάνθη Καμπουράκη. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι.

Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Δήλωση Περιφερειάρχη για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821

 Ο εορτασμός των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, αποτελεί τη βάση για τον αναστοχασμό της ιστορικής διαδρομής του Ελληνικού Έθνους. Μιας πορείας που έχει διαμορφωθεί μέσα από δυσκολίες, αλλά ταυτόχρονα προμηνύεται γεμάτη ελπίδα για το μέλλον.

Η Περιφέρεια Κρήτης, τιμά την 25η Μαρτίου, ως την ημέρα εκείνη που ο αγώνας των Ελλήνων κατάφερε, τελικά, να συγκινήσει ολόκληρο τον κόσμο. Ο πόθος των επαναστατημένων Ελλήνων για μια πατρίδα ελεύθερη, συμπυκνώνεται στο στίχο του Ανδρέα Κάλβου «Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία».

Ακολουθώντας το νήμα της Ιστορίας, με ενότητα και αλληλεγγύη προχωράμε μπροστά. Ο αγώνας της Εθνικής Ανεξαρτησίας παραμένει χαραγμένος στις χρυσές σελίδες της ιστορίας μας, ως πηγή δύναμης, ως παράδειγμα μεγαλείου και αρετής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί