ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Οι αγώνες πάντα δικαιώνονται

Κοινό δελτίο τύπου εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την 25η Μαρτίου, στην οποία αναφέρεται:

Οι αγώνες πάντα δικαιώνονται

Φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Είναι κορυφαία εθνική επέτειος που σηματοδοτεί τον πάνδημο νικηφόρο Αγώνα των Ελλήνων για την κατάκτηση της εθνικής ελευθερίας και την έναρξη του νεότερου εθνικού βίου.
Τιμάμε αυτή τη μέρα με ισχυρή και γόνιμη μνήμη, με την αλήθεια οδηγό μας, με υψηλό αγωνιστικό φρόνημα και με αταλάντευτη την εμπιστοσύνη μας στη δύναμη και στη δυναμική του ΕΜΕΙΣ.
Θυμόμαστε με σεβασμό και θαυμασμό όσες κι όσους αγωνίστηκαν γιατί αγάπησαν παράφορα την ελεύθερη ζωή, πολέμησαν, θυσιάστηκαν και πραγμάτωσαν το κορυφαίο όραμα τους, την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και πήραν την ιστορική μοίρα στα χέρια τους.
Η σημερινή επέτειος αποτελεί μία ευκαιρία για την εθνική μας αυτογνωσία, για στοχασμό κι αναστοχασμό και για ένα διαρκή Διαφωτισμό.
Σήμερα σε παράξενες μέρες, που μετράμε και πενθούμε τόσες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, τόσες πληγές και τόσο φόβο κι ανασφάλεια, εμείς δηλώνουμε απαρέγκλιτα την πίστη μας στους διαρκείς και δίκαιους αγώνες του παρόντος και του μέλλοντος για την ελευθερία, την εθνική αξιοπρέπεια, για τη δημοκρατία, για την ισονομία, για την κοινωνική δικαιοσύνη, για τον Άνθρωπο. Η ιστορική συνείδηση διδάσκει και προτάσσει την πράξη ως απόδειξη της αληθινής αγάπης για την Πατρίδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί