25η Μαρτίου: Στα χρώματα της γαλανόλευκης σημαίας μνημεία ανά τον κόσμο (Φωτογραφίες)

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου δηλαδή βρίσκεται η ελληνική ομογένεια, θα τιμηθεί η Ελληνική Επανάσταση την 25η Μαρτίου. Μνημεία ανά τον κόσμο θα “βαφτούν” γαλανόλευκα προς τιμήν της Ελλάδας και της συμπλήρωσης των 200 ετών. Στην Αυστραλία την Πέμπτη το βράδυ η Όπερα στο Σίδνεϊ θα καλυφθεί από την ελληνική σημαία. “Είμαστε υπερήφανοι να μοιραζόμαστε αυτή τη σπουδαία στιγμή για την παγκόσμια ιστορία με την ελληνική μας κοινότητα” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρωθυπουργός. Και στην Μελβούρνη κορυφαία μνημεία θα “ντυθούν” στα γαλανόλευκα επίσης, ενώ σε αρκετές πόλεις θα κυματίσουν ελληνικές σημαίες στους δρόμους.

Βοστώνη: Ντυμένη στο μπλε της Ελλάδας για την Επέτειο του 1821

Η Μασαχουσέτη θα φωταγωγήσει με μπλε χρώμα τις πέντε πιο εμβληματικές γέφυρες της Πολιτείας, δύο γέφυρες ορόσημα της Βοστώνης και ακόμα τρεις, σε πόλεις με ιστορικές ελληνοαμερικανικές κοινότητες που εγκαταστάθηκαν στην Πολιτεία. Ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στην Ελλάδα και τους Έλληνες η Πολιτεία ανακήρυξε την 25η Μαρτίου 2021 ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Η επίσημη πράξη είναι ένα κείμενο και αναδεικνύει τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφουν ο Κυβερνήτης και οι αρχές της Μασσαχουσέτης για την Ελλάδα. Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν από το ναό της Αγίας Τριάδας, στην ιστορική ελληνική κοινότητα του Λόουελ, την επονομαζόμενη και ως “Ακρόπολη της Αμερικής” από τα τέλη του 19ου αιώνα. Στη Βοστώνη θα φωταγωγηθεί μπλε η μεγαλύτερη γέφυρα της πόλης, η Zakim bridge, δίπλα στο TD Garden, το ιστορικό γήπεδο των Boston Celtics. H δεύτερη γέφυρα που θα φωταγωγηθεί μπλε είναι η Longfellow, σχεδιασμένη από τον μεγάλo Βοστωνέζο αρχιτέκτονα Edmund Wheelwright, τον άνθρωπο που άφησε τη σφραγίδα του στην αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της πόλης και σχεδίασε στις αρχές του 20ου αιώνα το κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Βοστώνη στην οδό Beacon 86. Η ελληνική κοινότητα της Βοστώνης θα τιμήσει στη συνέχεια τους μεγάλους Αμερικανούς Φιλέλληνες Σάμιουελ Γκρίντλεϊ Χάου και Έβερετ, σε ειδική τελετή στο νεκροταφείο του Μάουντ Όμπουρν.

Σαν Φρανσίσκο – Λος Άντζελες: Στα ελληνικά χρώματα

Στο Σαν Φρανσίσκο το Δημαρχεό θα φωτιστεί με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας την 25η Μάρτιου. Η πόλη του Λος Άντζελες θα φωτίσει στα γαλανόλευκα τους εμβληματικούς πυλώνες έξω από το διεθνές αεροδρόμιο LAX.

Στα γαλανόλευκα και το Τορόντο

Ο δήμαρχος του Τορόντο, Τζον Τρόι και ο σύμβουλος Νικ Μαντάς θα επιβλέψουν την φωταγώγηση του CN Tower απόψε, Τετάρτη.

Επίσης και οι καταρράκτες του Νιαγάρα στα σύνορα ΗΠΑ και Καναδά θα φωτιστούν με την γαλανόλευκη σημαία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί