Πάτρα: Έκλεισε η καρδιοχειρουργική κλινική που εγκαινίασε πριν ένα μήνα ο Κικίλιας

Άρον άρον πήραν το προσωπικό για να στελεχώσουν κλινικές Covid – Στην αναμονή τα άλλα περιστατικά ασθενειών δείγμα του ανοχύρωτου ΕΣΥ

Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης στα νοσοκομεία και του χάους που επικρατεί στη διαχείριση της πανδημίας είναι ότι η καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας έκλεισε μόλις μετά από ένα χειρουργείο που έγινε αφού μετέφεραν το προσωπικό της σε κλινικές COVID.

Όπως επισημαίνουν τα τοπικά μέσα η καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας άνοιξε για ένα χειρουργείο και στη συνέχεια έκλεισε.

Την είδηση επιβεβαιώνει ο πρώην υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Δημήτρης Κωστακιώτης «άνοιξαν την καρδιοχειρουργική για να χειρουργήσουν ένα περιστατικό και μετά βάλανε λουκέτο. Και πήραν όλες τις νοσηλεύτριες από εκεί και τις πήγαν σε άλλα τμήματα…».

Το όλο θέμα έχει να κάνει με την διαμόρφωση ειδικών χώρων του νοσηλευτικού ιδρύματος σε κλινικές covid, αφαιρώντας κλίνες από τις υπόλοιπες κλινικές και βάζοντας στο περιθώριο τα άλλα περιστατικά ασθενειών που δεν έχουν να κάνουν με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές όλες οι χειρουργικές του νοσηλευτικού ιδρύματος, έχουν γεμίσει από covid και γίνονται πλέον μόνο τα επείγοντα χειρουργεία.

Όλα τα υπόλοιπα παραμένουν στην αναμονή. Ακόμα και η καρδιοχειρουργική κλινική από την οποία έχουν πάρει σχεδόν όλο το νοσηλευτικό προσωπικό και το έχουν μεταφέρει σε κλινικές covid.

Έτσι, η καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική για την οποία κατέβηκε ο ίδιος ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας για να την εγκαινιάσει, έχει κάνει μέχρι ώρας μόλις ένα χειρουργείο και από εκεί και μετά έκλεισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί