Νοσοκομειακοί γιατροί: Αναφορά στον Άρειο Πάγο για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ

Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις συνθήκες νοσηλείας των βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Την απελπιστική στα νοσοκομεία με ασθενείς με κορωνοϊό να βρίσκονται διασωληνωμένοι σε κλίνες εκτός ΜΕΘ, καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι «είναι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς».

Σε σχετική ανακοίνωση η ΟΕΝΓΕ αναφέρει:

«Σήμερα Τρίτη 23/3/21 η ΟΕΝΓΕ καταθέτει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Επισημαίνεται στο έγγραφο πως τόσο για την παραμονή σε καθημερινή βάση δεκάδων βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες όσο και για τη στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς, η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να περιθάλπουν γιατροί άσχετων ειδικοτήτων τους ασθενείς πάσχοντες από COVID.

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί καμία τέτοια επιλογή δεν κάνουν».

Ο Παναγιώτης Παπανικολάου, νευροχειρουργός στο νοσοκομείο της Νίκαιας και γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο twitter.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί