Κ. Μπακογιάννης: Προκλητική σύμπραξη με χρυσαυγίτες κατά του γιατρού Κώστα Καταραχιά

«Η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη χέρι-χέρι με τους εκλεγμένους με την Χρυσή Αυγή τάχθηκαν ξεδιάντροπα κατά του ψηφίσματος αλληλεγγύης στον Κώστα Καταραχιά»

Σε δριμύ κατηγορώ κατά του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη που τάχθηκε κατά ψηφίσματος για αλληλεγγύη στον συνδικαλιστή γιατρό Κώστα Καταραχιά, προχώρησαν οι δημοτικές παρατάξεις, προσάπτοντάς του ότι ψήφισε μαζί με τους χρυσαυγίτες δημοτικούς συμβούλους.

Η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη όχι μόνο ψήφισε μαζί με τους χρυσαυγίτες δημοτικούς συμβούλους κατά του ψηφίσματος αλλά και αρνήθηκαν να δώσουν στον ίδιο το λόγο, σημειώνουν.

Η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη για την προκλητική σύμπραξη σχολίασε με έμφαση ότι «η Δημοτική Αρχή δεν δέχτηκε να συζητηθεί το θέμα και σε μια επίδειξη αλαζονείας δεν επέτρεψε καν στον απολυμένο γιατρό του δημόσιου νοσοκομείου να τοποθετηθεί».

«Στηρίξαμε μαζί με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισμα που καταδικάζει την εκδικητική απόλυση του γιατρού και Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στον Άγιο Σάββα Κώστα Καταραχιά. Πρόκειται για τον μοναδικό επικουρικό γιατρό του οποίου η σύμβαση δεν ανανεώνεται, πράγμα εξοργιστικό, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές έκτακτες συνθήκες. Η Δημοτική Αρχή δεν δέχτηκε να συζητηθεί το θέμα και σε μια επίδειξη αλαζονείας δεν επέτρεψε καν στον απολυμένο γιατρό του δημόσιου νοσοκομείου να τοποθετηθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχόλιο της Ανοιχτής Πόλης.

Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», τονίζεται «Η παράταξη του Δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννης χέρι-χέρι με τους δύο εκλεγμένους με την Χρυσή Αυγή τάχθηκαν προκλητικά και ξεδιάντροπα κατά του ψηφίσματος αλληλεγγύης στον Κώστα Καταραχιά, επικουρικό γιατρό και πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας ο οποίος απολύεται από την διοίκηση στις 31 Μαρτίου! Συγκέντρωσαν 22 ψήφους κατά της συζήτησης του θέματος ενώ η αντιπολίτευση είχε 19! Μάλιστα επέλεξαν να φιμώσουν τον γιατρό Κώστα Καταραχιά οποίος παρίστατο στη διαδικασία! Δεν του έδωσαν το λόγο!!!

Παράλληλα, ο Π. Κωνσταντίνου καταγγέλλει και την παράταξη Γερουλάνου, η οποία, όπως λέει,  δεν στήριξε το ψήφισμα επί της ουσίας.

«Το ψήφισμα προτάθηκε από κοινού από τις παρατάξεις Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα. Δυστυχώς η παράταξη του Γερουλάνου δεν το στήριξε επί της ουσίας.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος δεν ντράπηκε να ψευδολογήσει εσκεμμένα και διαστρέβλωσε βάναυσα την αλήθεια μιλώντας …για γιατρό που δεν είχε μόρια για να προσληφθεί ως μόνιμος(!) Η αλήθεια είναι ότι ο Κώστα Καταραχιάς είναι ο μόνος επικουρικός γιατρός του οποίου η σύμβαση δεν παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτώβρη όπως έγινε με όλους τους άλλους, με απόφαση της διοίκησης!

Ο κ.Μπακογιάννης βάζει πρόθυμα πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης για χτύπημα του συνδικαλισμού όπως έβαλε πλάτη για την καταστολή των καταλήψεων στέγης προσφύγων και των διαδηλώσεων στο κέντρο της πόλης.

Στο πρόσωπο του Κώστα Καταραχιά διώκεται κάθε φωνή που αντιστέκεται στην δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης για την πανδημία. Δεν θα περάσει! Θα μας βρούνε μπροστά τους!

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τις συλλογικότητες να σταθούμε στο πλευρό του γιατρού Κώστα Καταραχιά. Καλούμε σε συμμετοχή στην ανοιχτή συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 24/4 που καλεί το Σωματείο Αγίου Σάββα στη πύλη του νοσοκομείου. Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας καλεί σε κοινή επίσκεψη αλληλεγγύη δημοτικές κινήσεις, συλλόγους και συλλογικότητες την Παρασκευή 26 Μάρτη 1.30μμ.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί