Τα στοιχεία που εκθέτουν την κυβέρνηση: Εν μέσω πανδημίας, 1.680 λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας

«Ένα χρόνο μετά τη πανδημία δεν μπορούσαν να γίνουν 200 προσλήψεις; Ένα χρόνο μετά με 1.680 λιγότερους μόνιμους στην δημόσια υγεία. Μια κυβέρνηση πραγματικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία» 

Με επίταξη γιατρών στο και πέντε, χωρίς ταυτόχρονη επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πολεμικό κλίμα που όπως ομολογεί και η ίδια βιώνουν τα νοσοκομεία της χώρας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά είναι εγκληματικές καθώς επί μήνες έκλειναν τα μάτια μπροστά στην ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι τα κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται ότι το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί, τα στατιστικά δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών που έχουν δημοσιοποιηθεί αποκαλύπτουν ότι τον τελευταίο χρόνο όχι μόνο δεν αυξήθηκε το μόνιμο υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί στις μονάδες Υγείας, αλλά αντιθέτως έχει μειωθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το apografi.gov.gr, τον Ιανουάριο του 2021 (τελευταίος μήνας για τον οποίον υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία), το σύνολο του τακτικού προσωπικού (εκτός ΝΠΙΔ) που υπηρετεί σε φορείς του υπουργείο Υγείας ανέρχεται σε 76.540. Τον Ιανουάριο του 2020 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 78.220.

Δηλαδή εν μέσω πανδημίας, υπάρχουν 1.680 λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας.

Όπως επιβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία, η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει έκτακτες προσλήψεις ορισμένου χρόνου (Ορισμένου χρόνου – συμβάσεις έργου – ωρομίσθιοι) αντί για μόνιμες προσλήψεις. Σύμφωνα με το  apografi.gov.gr, τον Ιανουάριο του 2021 περίπου 35.000 εργαζόμενοι βρίσκονται σε φορείς του υπουργείου Υγείας.

«Ένα χρόνο μετά τη πανδημία δεν μπορούσαν να γίνουν 200 προσλήψεις; Ένα χρόνο μετά με 1.680 λιγότερους μόνιμους στην δημόσια υγεία. Μια κυβέρνηση πραγματικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος και υπενθυμίζει παλαιότερη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη που έλεγε ότι πλεονάζουν γιατροί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί