«Σύμφωνο Συνεργασίας» υπέγραψαν Ο.Α.Κ. και Ιερά Μονή Χρυσοσκαλίτισσας

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν την Δευτέρα 22/03/2021 ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ. Α.Ε) και η Ιερά Μονή Χρυσοσκαλίτισσας. Η σύμπραξη αφορά το έργο της «Αποκατάστασης και βελτίωσης των διαμορφώσεων του περιβάλλοντα χώρου της Ιεράς Μονής Χρυσσοσκαλίτισας και του Παρθενώνα, καθώς και την τοποθέτηση Η/Μ εγκαταστάσεων και εξοπλισμού στο κτήριο του Παρθενώνα».

Η διάρκεια του συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης και ο Ηγούμενος της Μονής, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κουμαρτζάκης, αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής (22/03/2021) και λήγει με την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του σε πλήρη λειτουργία. Η χρηματοδότηση του, γίνεται από τους πόρους ΕΣΠΑ 2014-2020.

«Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη της Ιεράς Μονής Χρυσοσκαλίτισσας και ο εκσυγχρονισμός της, στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Η υλοποίηση του, έρχεται να προσθέσει στην προσπάθεια της προστασίας, ανάπτυξης και προβολής της πολιτιστικής και φυσικής της κληρονομίας και την κατ’ επέκταση αύξηση του αναμενόμενου αριθμού των επισκεπτών αυτής. Είμαστε σίγουροι, ότι η συνεργασία που ξεκινάμε με τους ανθρώπους της Μονής, θα είναι παραγωγική και το τελικό αποτέλεσμα, θα δικαιώσει όλες τις πλευρές», ανέφερε μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί