Σ. Βαρδάκης: «Εδώ και 5 μήνες οι προσδοκίες των πληγέντων και οι υποσχέσεις από την περιοδεία των κυβερνητικών κλιμακίων στο Δ.Χερσονήσου, κόλλησαν στη λάσπη»

Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποζημιώσεις του Δ.Χερσονήσου

Τις αποζημιώσεις των πληγέντων του Δήμου Χερσονήσου, φέρνουν στη Βουλή, 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Δήμο Χερσονήσου, βρέθηκαν τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2020, μπροστά σε πρωτοφανείς θεομηνίες, που οδήγησαν σε πολλές περιπτώσεις στην ολοκληρωτική καταστροφή των περιουσιών τους. 

Αν και έχουν παρέλθει σχεδόν 5 μήνες από τις καταστροφές αυτές, μέχρι σήμερα, πολίτες που έχουν υποστεί ολοκληρωτικές ζημιές στις οικίες τους ή την επιχείρησή τους, δεν έχουν λάβει την αποζημίωση για οικοσκευές, όπως θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και για τις ζημιές στις κτιριακές υποδομές.

Σαν να μην έφτανε η απουσία οικονομικής στήριξης των πολιτών, που επλήγησαν από τις θεομηνίες του περασμένου Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, δεν έχουν προχωρήσει ακόμα οι απαραίτητες αποκαταστάσεις υποδομών για την ασφαλή πρόσβαση στις περιουσίες τους.

«Τόσο πολίτες που δεν έχουν λάβει εδώ και 5 μήνες οικονομική ενίσχυση, με αποτέλεσμα να φιλοξενούνται, καθώς  δεν μπορούν οικονομικά να επισκευάσουν τις κατοικίες τους, όσο και επιχειρήσεις, που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές και χρειάζονται την συνδρομή του κράτους προκειμένου  να επαναλειτουργήσουν, δυστυχώς αγνοούνται επιδεικτικά από την Κυβέρνηση, μία ανάσα πριν το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.» δηλώνει ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς, να ενημερώσουν, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που απαιτείται για να οριοθετηθούν οι περιοχές, που επλήγησαν από τις θεομηνίες Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2020 ώστε να προχωρήσει η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους.

Τέλος, ζητούν να πληροφορηθούν, για την εξέλιξη της  επεξεργασίας των αιτήσεων με σκοπό την καταβολή αποζημιώσεων για οικοσκευές, καθώς και αν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να μπορεί να προχωρήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αποκαταστάσεις ζημιών στις υποδομές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί