Ν. Ηγουμενίδης : «Η Κυβέρνηση να προχωρήσει στη συστράτευση όλων των υγειονομικών δυνάμεων»

Επίσκεψη στο Περιφερειακό Ιατρείο Αρχανών – “Να προχωρήσει η επιστράτευση όλων των υγειονομικών δυνάμεων της χώρας, των ιδιωτικών, των στρατιωτικών, και βεβαίως των ιατρών-βουλευτών που έχουμε από την αρχή δηλώσει την εθελοντική μας προσφορά”

Παρέμβαση σε όλα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της υγείας και την απώλεια του ελέγχου της πανδημίας από την Κυβέρνηση έκανε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε δημόσιες δομές υγείας της Κρήτης.

«Η ανεύθυνη πολιτική του ‘βλέποντας και κάνοντας’, οι πολλαπλές αντιφάσεις και η αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης στην μόνιμη ενίσχυση του ΕΣΥ έχουν πλέον δραματικές επιπτώσεις. Σε μια στιγμή που οικογένειες κλυδωνίζονται από την πανδημία – με την τραγική απώλεια 5 μελών της ίδιας οικογένειας σε Δήμο του Νομού Ηρακλείου – δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις», τονίζει ο Νίκος Ηγουμενίδης.

«Ακόμη και αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιστράτευση όλων των υγειονομικών δυνάμεων, των ιδιωτικών και των στρατιωτικών δυνάμεων συμπεριλαμβανομένου», αναφέρει ο βουλευτής, τονίζοντας: «Και βεβαίως δεν εξαιρούμαστε οι ιατροί – βουλευτές που από την πρώτη στιγμή έχουμε εθελοντικά προσφερθεί να ενισχύσουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των Ιατρών. Παραμένουμε στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας. Σε αυτή τη συγκυρία, όπως έχουμε πει, δεν εξαιρείται κανείς».

«Έστω και αυτή την ώρα, η Κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει χωρίς άλλη καθυστέρηση όλα όσα εδώ και καιρό προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μεταξύ αυτών, άμεσα την αναβαθμισμένη και αποκεντρωμένη επιδημιολογική επιτήρηση με συνεργασία του ΕΟΔΥ και των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών, την δωρεάν πρόσβαση σε μοριακά τεστ, την εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, την ενεργή εμπλοκή της ΠΦΥ στην προνοσοκομειακή διαχείριση της πανδημίας, την κοινοτική φροντίδα, την κατ’ οίκον παρακολούθηση. Οφείλει να κάνει το παν ώστε να μείνει όρθιο το ΕΣΥ και η με κάθε τρόπο διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Διαφορετικά, καθίσταται εγκληματικά υπόλογη στα μάτια όλων των πολιτών».

Σημειώνεται ότι σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης παρευρέθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Αρχανών του Νομού Ηρακλείου (φωτο) όπου συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό: Με τους Γενικούς Ιατρούς Πολύβιο Παπαδοκωστάκη και Σόνια Σηφάκη, με την μαία Φιλία Γιαλιτάκη και τις νοσηλεύτριες Κική Βαρλά και Ευαγγελία Σταυρακάκη.

Η σημερινή επίσκεψη εντάσσεται στον κύκλο περιοδειών που πραγματοποιεί ο βουλευτής τις τελευταίες ημέρες στα εμβολιαστικά κέντρα και στις δημόσιες δομές της ΠΦΥ του Νομού Ηρακλείου. Έχουν προηγηθεί οι επισκέψεις στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, στο Κέντρο Υγείας Βιάννου και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τυμπακίου που λειτουργούν πλέον παράλληλα και ως εμβολιαστικά κέντρα, όπως και στα 2 Κέντρα Υγείας Χάρακα και Αγ.Βαρβάρας που ακόμη – αν και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις – δεν λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί