Εικόνες ντροπής από την Ακρόπολη: «Τσιμεντωμένος» ο Ιερός Βράχος

  • 448
  •  
  •  
  •  
  •  
    448
    Shares

Αντιμέτωποι με ένα αποκαρδιωτικό αισθητικό αποτέλεσμα βρέθηκαν όσοι επισκέφτηκαν την Ακρόπολη κατά την επαναλειτουργία της

Τσιμέντο με λίγο από βράχο μπορούν πλέον να απολαμβάνουν οι επισκέπτες του ιερού βράχου της Ακρόπολης, μετά και την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων που ανήγγειλε η κυβέρνηση την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε καταστροφικές παρεμβάσεις τσιμεντόστρωσης στον Ιερό Βράχο τον προηγούμενο καιρό με πρόσχημα τη «βελτίωση της πρόσβασης στην Ακρόπολη».

Ακρόπολη
Ακρόπολη

Όπως αναδεικνύεται σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά την τσιμεντόστρωση, και τη δημιουργία «μονοπατιών» στην Ακρόπολη, ορισμένοι βράχοι δεν έχουν καλυφθεί, αποκαλύπτοντας ένα ακόμη πιο αποκαρδιωτικό αισθητικό αποτέλεσμα από αυτό που φανταζόμασταν μετά το «τσιμέντωμα» του Ιερού Βράχου.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλοντας ότι έχει αποκλειστεί από την Ακρόπολη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιήσει αυτοψία στα έργα.

Ακρόπολη
Ακρόπολη
Ακρόπολη

(φωτ. facebook/athenologio), Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί