Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: «Ανεπαρκής η διαχείριση Κικίλια»

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έτσι ώστε να συζητηθούν βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την κατάσταση στα νοσοκομεία και τις σκέψεις για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ, χαρακτηρίζοντας προσβλητική τη συμπεριφορά του υπουργού Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας εξακολουθεί να δηλώνει με μια απόλυτη επικοινωνιακή ασάφεια ότι αναζητά 200 ιατρούς για το ΕΣΥ, χωρίς σχέδιο, χωρίς να αποσαφηνίζει πόσοι γιατροί χρειάζονται από κάθε ειδικότητα, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε τι ωράριο και υπό ποιες συνθήκες και χωρίς κάλυψη αστικής ευθύνης.

Η ανακοίνωση του ΠΙΣ:

«Η στάση του υπουργείου Υγείας οδήγησε σε αδιέξοδο την συνάντηση που είχε το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Παρά τις προτάσεις που έκανε εδώ και καιρό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και θα έδιναν λύσεις στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας οδηγείται στο πρωτοφανές για σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

Παρόλα αυτά ο Πρόεδρος του ΠΙΣ και τα μέλη του ΔΣ, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας αντιπαρερχόμαστε την προσβλητική συμπεριφορά του υπουργού και τιθέμεθα στη διάθεση του ΕΣΥ, καλώντας τους συναδέλφους όλης της χώρας να μας ακολουθήσουν, μέχρι το υπουργείο Υγείας να αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιήσει την προσφορά μας για την αντιμετώπιση του τεραστίου προβλήματος.

Έχοντας καταθέσει σε κάθε φάση της επιδημίας εφαρμόσιμες προτάσεις μέχρι στιγμής αναξιοποίητες, λυπούμαστε για το αδιέξοδο που προέκυψε. Τώρα που η προσπάθεια προσέλκυσης γιατρών στο ΕΣΥ συνεχίζεται από τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά, επισημαίνουμε ότι τα τελεσίγραφα και ο λαϊκισμός δυσχεραίνει την κατάσταση και καλούμε την ύστατη ώρα να αξιοποιηθούν οι προτάσεις μας επ’ ωφελεία των ασθενών και των πολιτών. Για μας η προσπάθεια συνεχίζεται.

Άλλωστε οι ιδιώτες γιατροί από την πρώτη στιγμή συνδράμουν με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού τόσο στα ιατρεία τους, περιθάλποντας χιλιάδες ασθενείς, όσο και στις ιδιωτικές κλινικές, ενώ έχουν δηλώσει ότι και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ εθελοντικά.

Εντούτοις ο υπουργός Υγείας εξακολουθεί να δηλώνει με μια απόλυτη επικοινωνιακή ασάφεια ότι αναζητά 200 ιατρούς για το ΕΣΥ, χωρίς σχέδιο, χωρίς να αποσαφηνίζει πόσοι γιατροί χρειάζονται από κάθε ειδικότητα, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε τι ωράριο και υπό ποιες συνθήκες και χωρίς κάλυψη αστικής ευθύνης. Όλα αυτά βέβαια, την ώρα που εδώ και μήνες δεν έχουν γίνει μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Κατόπιν αυτού και προκειμένου να αποφευχθεί επιδείνωση της σοβαρής υγειονομικής κρίσης, το ΔΣ του ΠΙΣ ζητά άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας προκειμένου να συζητηθούν βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα, του οποίου η διαχείριση από τον υπουργό Υγείας μέχρι στιγμής είναι ανεπαρκής»

Σχετικά Άρθρα

3 Thoughts to “Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: «Ανεπαρκής η διαχείριση Κικίλια»”

  1. Anti-logos

    “Ανεπαρκής” ΠΑΝΤΟΥ…!! Ο Μπαλατσινός, ο “χρυσός” στο τρίαθλο της αποτυχίας, “γιατρός, αθλητής, υπουργός”, πήρε άλλο ένα βραβείο. Της “έλλειψης τσίπας και αξιοπρέπειας”. Οποιοσδήποτε άνθρωπος, θα είχε μουτζώσει το καθεστώς Μητσοτάκη και θα είχε πάει σπίτι του, πριν φύγει μα κλωτσιές με το υπόλοιπο τσίρκο.

  2. go home Kikilia

    Δεν περίμεναμε και κάτι καλύτερο από άνθρωπο που επιλέγει να παντρευτεί μοντέλο ή κοπέλα με σωματότυπο μοντέλου. Ο φασισμός με το μισογυνισμό πάνε μαζί. Φέρεται τόσο άσχημα στους γιατρούς τη στιγμή που η κοινωνία τους χρειάζεται τόσο ποτέ. Βάλανε τώρα το άτομο που όταν ήταν υ.δ.τ. κυνηγούσε τους μετανάστες από την Αθήνα και ήθελε να τους πετάξει στη θάλασσα, αλλά δεν παρέλειπε να παριστάνει και τον ανθρώπινο λέγοντας “πρόκειται για ανθρώπινες ζωές”.

  3. Δήμος Σθένης

    Ο Βασίλης Κικίλιας, ο Άβερελ Ντάλτον της κυβέρνησης όπως τον έχουν βαφτίσει τα social media, δευτεροκλασάτος παίχτης της μπάλας (δεν ξέρω σε ποιο αγώνισμα γιατί δεν συμμετέχω στο δόγμα “άρτος και θέαμα”, δηλαδή στις αθλητικές παρακρούσεις της εποχής) απ’ ό,τι γράφουν αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον αθλητισμό (ο γιαραμπής να τον-ε κάνει…), αλλά πολλαπλά υποκλασάτος, για να μην πω σκέτος …”κλασάτος” – όμως τα πράγματα έτσι αποδείχνουν! – στα της ικανότητας να αναλάβει και διαχειριστεί τις αρμοδιότητες του υπουργείου του. Να καταλήξω στο ότι στο πολυδιαπιστωμένο: “Εεε. Καλό παιδί ο ψηλέας, αλλά αφού δεν μπορεί να ξεχωρίσει το νεφρό απ’ την καβαλίνα τι θέλει κι ανακατεύεται με τα …(σκ…)πίτουρα και το παίζει και σκληρός ώρες-ώρες; “

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί