Καταγγελία για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική παρενόχληση στο μπάσκετ

Καταγγέλλεται υψηλόβαθμος παράγοντας

Νέα καταγγελία για απόπειρα βιασμού και σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του αθλητισμού έρχεται στο φως, λίγες μέρες μετά τα όσα βγήκαν στη δημοσιότητα σχετικά με τον προπονητή σωματείου κολύμβησης των Νοτίων Προαστίων αλλά και τον φροντιστή ακαδημίας ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για υπόθεση με δύο σκέλη, η οποία, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ξεκίνησε το 2014 με απόπειρα βιασμού και τέσσερα χρόνια μετά υπήρξε σεξουαλική παρενόχληση και απόπειρα εκβιασμού. 

Συγκεκριμένα, υπάλληλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης καταγγέλλει πως πριν από πέντε χρόνια έγινε απόπειρα βιασμού εναντίον της από υψηλόβαθμο παράγοντα της ομοσπονδίας του μπάσκετ. 

Οπως ανέφερε στις δηλώσεις του, ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας, η υπάλληλος προσπάθησε και στο παρελθόν να καταγγείλει τα όσα είχαν συμβεί στην Ομοσπονδία αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση και στήριξη από κανέναν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», το πρόσωπο στο οποίο αφορούν οι καταγγελίες, φέρεται να είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομοσπονδίας. Η απόπειρα βιασμού, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβη κατά τη διάρκεια τουρνουά στην Κρήτη πριν από πέντε χρόνια. Το 2018, το συγκεκριμένο άτομα φέρεται να επανήλθε παρενοχλώντας σεξουαλικά την υπάλληλο, ενώ προσπαθούσε να την εκφοβισει να μη μιλήσει σε κανέναν. 

Να σημειωθεί πως η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία συνδέει την συγκεκριμένη καταγγελία με τις εκλογές στην ομοσπονδια και η οποία μάλλον προκαλεί αλγεινή εντύπωση, ενώ για το θέμα – σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος – έχει ενημερωθεί και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. 

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ έχει ως εξής: 


«Λίγο πριν από τις εκλογές, η επιχείρηση ανάδειξης φερόμενης καταγγελίας και ειδικά ο τρόπος αυτής μέσω διαρροών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και υπόννοιες. Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΟΚ θα επιληφθούν άμεσα επί των δημοσιευμάτων με κάθε νόμιμο μέσο. Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Το ελληνικό μπάσκετ, 6ο στον κόσμο και 3ο στην Ευρώπη, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και από τίποτα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί