Τι εισηγείται η επιτροπή των ειδικών για την άρση μέτρων στο lockdown

Οι κυβερνητικές παλινωδίες στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης θέτει προ των ευθυνών της την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που καλείται να κάνει τις εισηγήσεις της για τα μέτρα των επόμενων ημερών κάτω από την ασφυκτική πίεση για «βαλβίδα αποσυμπίεσης» της κοινωνίας που εκπέμπουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και τις δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού για «τη στρατηγική σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε εισήγηση για αλλαγή του περιοριστικού μέτρου μετακίνησης των πολιτών τα Σαββατοκύριακα στην Αττική. Έτσι, η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται από τις 19.00 στις 21.00 όπως και τις καθημερινές.

Όσον αφορά την πρόταση για μετακίνηση από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 η εισήγηση της Επιτροπής είναι αρνητική κόντρα στην επιθυμία της κυβέρνησης να συμβεί κάτι τέτοιο.

Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι:

  • Συνέχιση της απαγόρευσης για διαδημοτική μετακίνηση με αυτοκίνητο
  • Άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρο αισθητικής
  • Άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων

Μετά τις σχετικές εισηγήσεις, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις κατά τη διάρκειας της ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας. Η ενημέρωση θα γίνει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί