Γερμανία-σκάνδαλα: Παραίτηση ενός ακόμα βουλευτή της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU)

Ο βουλευτής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Τομπίας Τσεχ παραιτήθηκε από την έδρα του στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) λόγω ενδεχόμενης σύγκρουσης συμφερόντων με παράλληλη δραστηριότητα του ως συμβούλου δημοσίων σχέσεων διεφθαρμένου πολιτικού της Βόρειας Μακεδονίας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Μπλούμε, ο Τομπίας Τσεχ παραιτήθηκε και από τις κομματικές του θέσεις λόγω ενδεχόμενης «σύγκρουσης συμφερόντων». Με αυτήν την ανακοίνωση, ο Μπλούμε επιβεβαίωσε ανάλογα δημοσιεύματα του τύπου. Ο Μπλούμε αποκάλεσε την απόφαση του Τσεχ «το μόνο σωστό βήμα». Το περιοδικό «Der Spiegel» γράφει σχετικά ότι ο Τσεχ έκανε δημόσιες σχέσεις για το κόμμα ενός διεφθαρμένου πολιτικού της Βόρειας Μακεδονίας.

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός έγραψε σε φίλους του κόμματος ότι δεν έχει να κατηγορήσει για τίποτε τον εαυτό του για τις δραστηριότητες του. Ωστόσο, από τη σημερινή σκοπιά και υπό το φως της τρέχουσας συζήτησης (για τα σκάνδαλα βουλευτών), θα αξιολογούσε διαφορετικά τις δευτερεύουσες δραστηριότητές του και δεν θα τις εκτελούσε πλέον.

Πρόσφατα, τρία μέλη του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU). Η περίπτωση των δύο βουλευτών αφορούσε σε δωροληψίες για την μεσολάβηση στην προμήθεια προστατευτικών μασκών κορονοϊού. Στην περίπτωση του τρίτου βουλευτή επρόκειτο για δωρεές από το αυταρχικά κυβερνώμενο Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: Deutschlandfunk, Der Spiegel, dpa, ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί