Ένωση συλλόγων γονέων μαθητών δήμου Ηρακλείου: Διαδικτυακή συνάντηση με συλλόγους γονέων

Με τη συμμετοχή δεκάδων γονέων και εκπροσώπων από Συλλόγους Γονέων του Δήμου Ηρακλείου   πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/3/2021 διαδικτυακή συνάντηση με το διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου. Στην  συζήτηση αναδείχτηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχολογία τόσο των γονέων όσο και των παιδιών και οι μεγάλες ευθύνες της Κυβέρνησης από την παντελή απουσία μέτρων.

Αναπόφευκτα, στο κεντρικό θέμα της συζήτησης αναδείχτηκε  η αγωνία όλων όχι μόνο για το περυσινό και φετινό  σχολικό έτος που έχουν επηρεαστεί από τα αλλεπάλληλα ανοίγματα / κλεισίματα των σχολείων, αλλά συνολικά το θέμα της παιδείας των παιδιών μας σε όλες τις βαθμίδες , για την Παιδεία τους, το μέλλον τους,  τη ζωή τους την ίδια. Έκδηλη ήταν η ανησυχία και η αγανάκτηση των συλλόγων γονέων από την παρατεταμένη τηλεκπαίδευση που έχει δημιουργήσει τεράστια μαθησιακά κενά και έχει οδηγήσει χιλιάδες μαθητές ουσιαστικά εκτός διαδικασίας μάθησης.  Κυριάρχησε μέσα από τη συζήτηση το αίτημα για άμεσο άνοιγμα των σχολείων με όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση τη συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με ευθύνη της Κυβέρνησης.

Καμιά παράταση του lockdown από μόνη της δεν μπορεί να “γεννήσει” μέτρα προστασίας, κανένα κλείσιμο σχολείου δεν θα προστατεύσει εμάς και τα παιδιά μας αν δεν υλοποιηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια και την υγιεινή μέσα στους σχολικούς χώρους. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχτηκε το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο :

Διεκδικούμε να ανοίξουν τα σχολεία άμεσα με ασφάλεια και υγιεινή για όλους!

·         Άμεσα να ικανοποιηθεί το αίτημα για μείωση των μαθητών ανά τάξη και 15μελή τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και σχολικών καθαριστριών, επιπλέον αίθουσες και όχι κοντέινερ, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

  • Αμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
  • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για τη συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.

·         Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, δεν αρκεί η ανακοίνωση μειωμένης εξεταστέας ύλης. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ.

·         Άμεσα μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα σχολικά λεωφορεία και ταξί που μεταφέρουν μαθητές

·         Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τα Ειδικά Σχολεία και τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, όπου είναι σχεδόν αδύνατη η χρήση μέσων ατομικής προστασίας από τους μαθητές με αποτέλεσμα γονείς και εκπαιδευτικοί να είναι διαρκώς εκτεθειμένοι σε κίνδυνο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί