Κορονοϊός: Παραμένει «κόκκινη» η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC

Στον επιδημιολογικό χάρτη του ECDC η χώρα παραμένει στο «κόκκινο», ενώ ο δείκτης θετικότητας αγγίζει ή ξεπερνάει το όριο συναγερμού

Στον αναθεωρημένο χάρτη του ECDC για την εβδομάδα 11 με 18 Μαρτίου δεν σημειώθηκε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή σε στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας. Η Ελλάδα παραμένει ολόκληρη στο «κόκκινο» για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την επιδημιολογική εικόνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το κόκκινο χρώμα σημαίνει ότι στη χώρα μας τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι 4% και πάνω, τις τελευταίες 14 ημέρες.

Στον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα βρίσκεται στο «κίτρινο» όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Στο σύνολο της χώρας ο δείκτης θετικότητας είναι ίσος ή μεγαλύτερος από το όριο συναγερμού του 4%. Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης παραμένει στο «κίτρινο».

Στον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, οι περισσότερες περιοχές στη χώρα μας βρίσκονται στο «κόκκινο». Ο νομός Ιωαννίνων, άλλαξε χρώμα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και πέρασαν και αυτά στο «κόκκινο». Στο πορτοκαλί πλέον βρίσκεται μόνο η Θράκη και μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη που σημαίνει πως έχουν 150 ή περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Όσες περιοχές έχουν βαφτεί με σκούρο κόκκινο χρώμα τότε έχουν 500 ή περισσότερα κρούσματα στον ίδιο πληθυσμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί