«Να συμπεριληφθούν τα Ειδικά Σχολεία στα μέτρα προστασίας που ισχύουν για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα»

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας συνέταξε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για τις τραγικές καταστάσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων, τα οποία παραμένουν ανοιχτά.

Ο Σύλλογος ζητά από τους αρμόδιους φορείς να συμπεριλάβουν τα Ειδικά Σχολεία στα μέτρα προστασίας που ισχύουν για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στην επιστολή του ο σύλλογος αναφέρει αναλυτικά:

Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι όλο αυτό το διάστημα, που τα κρούσματα της πανδημίας διαρκώς αυξάνονται και τα Ειδικά Σχολεία παραμένουν ανοιχτά, χωρίς καμία μέριμνα, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων. Συνάδελφούσσες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχουν ήδη έρθει αντιμέτωποι με την οδυνηρή κατάσταση να αποχαιρετήσουν μαθητή τους. 

Συγκεκριμένα, η ανησυχία που εκφράζουμε στηρίζεται στα παρακάτω

Μαθητές/τριες από διαφορετικά σχολεία και περιοχές μεταφέρονται με κοινά μέσα μεταφοράς. Εκπαιδευτικό προσωπικό μοιράζεται ταυτόχρονα και σε άλλες δομές Ειδικής Αγωγής, όπως και πολλοί μαθητές/τριες συνεχίζουν τις απογευματινές τους δραστηριότητες σε άλλες ειδικές δομές. Οι μαθητές/τριες μας είναι γνωστό ότι δυσκολεύονται να τηρήσουν τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής (χρήση μάσκας, αποστάσεις κτλ.). Πολλά από τα Ειδικά Σχολεία στεγάζονται σε χώρους ακατάλληλους, με μικρές αίθουσες και ανεπαρκή αερισμό. Η διενέργεια των διαγνωστικών τεστ σε μαθητές/τριες και προσωπικό δεν γίνεται με την απαιτούμενη συχνότητα και δεν είναι υποχρεωτική για όλους.

Η απουσία προσωπικού λόγω αδειών ειδικού σκοπού, δεν έχει καλυφθεί ακόμα, δυσκολεύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να συμπεριλάβουν τα Ειδικά Σχολεία στα μέτρα προστασίας που ισχύουν για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Να μην εξαιρούν δομές στις οποίες φοιτούν και μαθητές/τριες με σοβαρά προβλήματα υγείας, διασφαλίζοντας έτσι την προστασία της υγείας όλων μας. Σύλλογος Διδασκόντων 1ο Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί