Πηγές της αστυνομίας: Ο αστυνομικός κρατά «γάντια», όχι όπλο

Την ώρα που επισήμως δεν υπάρχει ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της ΕΔΕ σε σχέση με τον αστυνομικό που έχει καταγραφεί σε βίντεο να προτάσσει ένα αντικείμενο που μοιάζει με όπλο, κατά το πρόσφατο κρεσέντο καταστολής στην Νέα Σμύρνη, διαρροή της αστυνομίας στο «Βήμα» υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα κρατά τα γάντια του για να δείξει στον συνάδελφό του την σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το «Βήμα», το οποίο επικαλείται «πληροφορίες» από την αστυνομία, «από την έρευνα της ΕΛΑΣ εντοπίσθηκε ο εν λόγω αστυνομικός ο οποίος ανέφερε κατηγορηματικά ότι κρατούσε τα γάντια του και έκανε νεύμα στον οδηγό του διτρόχου για την πορεία που θ ακολουθήσουν.».

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ αυτό φαίνεται «να επιβεβαιώνεται από την ανάλυση της εν λόγω φωτογραφίας όπως κι αλλων τμημάτων του βίντεο όπου φαίνεται το αντικείμενο που κρατά ο ένστολος να αλλάζει “σχήμα”, να μοιάζει σαν μικρό ύφασμα που το ανεμίζει. Κατι που ταιριάζει στην εκδοχή του ότι πρόκειται για τα υπηρεσιακά γάντια του».

Οι αστυνομικές πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα ισχυρίζονται «ότι η αναφορά του αστυνομικού επιβεβαιώνεται κι από άλλες μαρτυρίες, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι στην κατεύθυνση που κρατά τεντωμένο το χερι του δεν υπήρχαν πολίτες ώστε να τους “σημαδεύει”. Όπως εξάλλου στην εξέλιξη της κίνησης της μοτοσυκλέτας που φαίνεται ν ακολουθεί την πορεία που υποδεικνύει ο ένστολος. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να υπάρχει πλήρης διακρίβωση του συμβάντος».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί