Μετατίθεται για την Παρασκευή η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων σχετικά με το lockdown

«Φρένο» στην αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων σχετικά με τις κυβερνητικές εισηγήσεις περί σταδιακού ανοίγματος δραστηριοτήτων έβαλαν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα.

Η πρόθεση της κυβέρνησης για σταδιακή επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, την ώρα που η κατάταση στις ΜΕΘ της Αττικής έχει φτάσει στο απροχώρητο, είναι δεδομένη. Ωστόσο, δεδομένη είναι και η ανησυχία που επικρατεί στις τάξεις των λοιμωξιολόγων μετά τον εντοπισμό 1.533 κρουσμάτων και την «έκρηξη» του ποσοστού θετικότητας στο 12,3%, σε συνδυασμό με τις κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ Covid-19.

Για τους λόγους που αναφέρθηκαν, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αποφάσισε να αναβάλλει τη συνεδρίαση της Τετάρτης, μεταθέτοντάς την για την Παρασκευή, όπου θα έχει ληφθεί μεγαλύτερο δείγμα των επιδημιολογικών δεδομένων των επόμενων εικοσιτετραώρων, ούτως ώστε να διεξαχθεί από άλλη βάση η συζήτηση για το εάν θα δοθεί το «πράσινο φως» για την επανέναρξη ορισμένων δραστηριοτήτων.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αττική – 124 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

«Ασφυκτιούν» τα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ έχουν οδηγήσει σε περιπτώσεις όπως τη διασωλήνωση ασθενών εκτός θαλάμων για πολλές ημέρες.

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στην Αττική έδωσε μέσω ανάρτησής του ο Γενικός Γραμματέας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι: «Αυτήν την στιγμή (16/3/21, 8 μμ) στην Αττική επίσημα 124 (εκατόν είκοσι τέσσερεις) βαρέως πάσχοντες ασθενείς διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους σε φορητούς αναπνευστήρες σε λίστα αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ. Η κυβέρνηση ακόμα “διαπραγματεύεται” με τους ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες».

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ η κατάσταση στις ΜΕΘ έχει ως εξής

ΚΑΤ – 1 κενή κλίνη (50/51)
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (14/14)
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ (9/9)
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ (16/16)
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ (58/58)
ΣΩΤΗΡΙΑ – 2 κλίνες κενές (82/84)
ΝΙΜΙΤΣ (6/6)
ΕΛΠΙΣ (6/6)
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ (12/12 και 4 στη ΜΑΦ)
ΕΡΥΘΡΟΣ (14/14)
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ (12/12)
ΤΖΑΝΕΙΟ (10/10)
ΑΤΤΙΚΟ (43/43)
ΘΡΙΑΣΙΟ (17/17)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί