«Έφυγε» ο Κρητικός λαουτιέρης, Σήφης Κατσαμάς

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της Κρήτης αλλά και στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου προκάλεσε η είδηση του θανάτου του καταξιωμένου λαουτιέρη Σήφη Κατσαμά. Χτυπημένος από την επάρατο νόσο, έδωσε μεγάλη μάχη το τελευταίο χρονικό διάστημα, την οποία έχασε το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με το rethemnosnews.gr. Ήταν 70 ετών.

Ο Σήφης Κατσαμάς ήταν από τους Έρφους Μυλοποτάμου. Γόνος μιας αξιόλογης μουσικής οικογένειας, δεν άργησε να ακολουθήσει κι αυτός τα μονοπάτια της μουσικής παράδοσης, που είχε χαράξει ο πατέρας του, δεξιοτέχνης λυράρης, Μανώλης Κατσαμάς. Σχεδόν όλη η οικογένεια ήταν ή είναι καλλιτέχνες. Ο αδερφός του Γιώργος Κατσαμάς υπήρξε από τους κορυφαίους λυράρηδες και τραγουδιστές. Ο αδελφός τουΝικηφόρος Κατσαμάς με το παρατσούκλι «Νίκος Κρητικός» έγινε γνωστός στο λαϊκό πεντάγραμμο και μεγάλη καριέρα στην Αμερική, η Πόπη Κατσαμά, η οποία είχε τραγουδήσει λαϊκά τραγούδια με μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του ’70 και έχει επίσης ακόμη έναν αδερφό τον Ηρακλή και μια αδερφή την μεγαλύτερη σε ηλικία από όλους, την Γιαννούλα.

Ο Σήφης Κατσαμάς, ήταν παντρεμένος και είχε μία κόρη και δύο εγγόνια. Ζούσε μόνιμα με την οικογένεια του στην Ρόδο όπου αύριο θα τελεστεί και η εξόδιος ακολουθία στον Ι.Ν. Παναγίας Κρεμαστής. 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί