Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα λειτουργήσει σήμερα η αγορά – Τι ισχύει για τις μετακινήσεις

Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, θα ισχύσουν τα ίδια περιοριστικά μέτρα με τις προηγούμενες ημέρες.

Όσον αφορά την αγορά, σήμερα θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές και τα μίνι μάρκετ -αλλά όχι τα σούπερ μάρκετ– προκειμένου οι καταναλωτές να προμηθευτούν τα σαρακοστιανά.

Ανοιχτά θα είναι τα ιχθυοπωλεία και οι φούρνοι.

«Φέτος δε θα κάνουμε το ξενύχτι της Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα. Θα ανοίξουμε το πρωί της Κυριακής. Μπορούν να έρθουν μόνοι οι κάτοικοι των Αθηνών, που είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό για τη Βαρβάκειο», δήλωσε στο MEGA, ο πρόεδρος των ιχθυοπωλών της Βαρβακείου, Σπύρος Κοράκης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τιμές είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι, γιατί δεν υπάρχει η δουλειά που υπήρχε τις άλλες χρονιές.

Η παραδοσιακή λαγάνα, θα πωλείται στα περσινά επίπεδα, από 2,20 ευρώ έως και 3 ευρώ ανά τεμάχιο, από τους αρτοποιούς της Θεσσαλονίκης, παρά την αύξηση στις πρώτες ύλες έως και 20%, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια.

Χαρταετός στον δήμο διαμονής ή δύο χλμ από το σπίτι

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι δεν θα υπάρχει η οποιαδήποτε ειδική ρύθμιση για το τριήμερο. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, το έθιμο του χαρταετού μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους.

Ακόμη υπενθύμισε ότι:

  • Δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται (πχ μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία κοκ)
  • Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης με sms 2 και ATM τραπεζών με sms 3 πραγματοποιούνται μόνο εντός του δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
  • Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας (sms 4), οι αστυνομικοί ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, καθώς και για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί