Αντί να προχωρήσει σε επίταξη κλινικών, μεταφέρει ειδικευόμενους γιατρούς που θα συνδράμουν «εθελοντικά»

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, για την αξιόλόγηση της κατάστασης όσον αφορά την πανδημία, την ώρα που η χώρα μετρά περισσότερους από 7.000 νεκρούς και ενώ ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπισή της δεν έχει ληφθεί. Τα νοσοκομεία ασφυκτιούν, ειδικά στην Αττική, όπου οι ΜΕΘ έχουν πληρότητα που ξεπερνά το 95% και η συνεργασία του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα δεν πόρρω απέχει από το στοιχειωδώς αναγκαίο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στη σύσκεψη, στην οποία όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο Σωτήρης Τσιόδρας, «συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση».

Ήδη χθες Κυριακή, και με λιγότερα τεστ ο αριθμός των μολύνσεων κατά 1.626 περιστατικά ενώ αυξήθηκε και η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας, με τους ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ να ανέρχεται πλέον σε 564, από 545 που ήταν το Σάββατο. Επίσης, δραματικά αυξάνεται και ο ημερήσιος αριθμός θανάτων, με 53 νεκρούς και το σύνολο των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές από την αρχή της πανδημίας να φτάνει τις 7.091.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, και ενώ τα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία δοκιμάζονται με έντονο τρόπο από το τρίτο κύμα του κορονοϊού, ανακοίνωσε ότι μεταφέρει ειδικευόμενους γιατρούς προς τις ιδιωτικές κλινικές που θα συνδράμουν «εθελοντικά» στην αντιμετώπιση της νόσου Covid-19, αντί να προχωρήσει σε επίταξη κλινικών και του προσωπικού τους.

Επίσης, ενώ η συμφωνία της κυβέρνησης προβλέπει ότι οι ιδιώτες θα αμειφθούν για την… εθελοντική τους συνεισφορά, δεν θα πληρώσουν τους γιατρούς που θα πάρουν από το Δημόσιο, και θα τους στερηθούν τα δημόσια νοσοκομεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί