Συνδικαλιστής αστυνομικός: Κατά παραγγελία τα πρόστιμα, κάνουν την αστυνομία πλυντήριο της ανεπάρκειάς τους (βίντεο)

Καταγγελία πως οι συνάδελφοι του δέχονται bullying και δέχονται απειλές αν δεν φέρουν συγκεκριμένο αριθμό παραβάσεων, έκανε ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Κέρκυρα, Νίκος Μποζίκης, τονίζοντας μάλιστα ότι νιώθει ντροπή και δεν «θα καλύψει η αστυνομία την ανεπάρκεια και την αποτυχία της κυβέρνησης».

Μιλώντας στο τοπικό κανάλι Star Tv Κέρκυρα, υπογράμμισε ότι «αυτοσκοπός δεν είναι η προστασία του έννομου αγαθού, της ζωής ή της περιουσίας, είναι το πως θα βεβαιώσουμε περισσότερες παραβάσεις. Και μπορούμε να δούμε, αν κοιτάξουμε πέρα από τον εαυτό μας, πόσοι άνθρωποι είναι άνεργοι, πόσοι ζούνε με 500 ευρώ. Πόσες επιχειρήσεις είναι κλειστές. Και αυτοσκοπός καθημερινά δεν είναι η πραγματική προστασία αλλά πώς θα βεβαιώσουμε περισσότερες παραβάσεις. Και οι συνάδελφοι δέχονται καθημερινά bullying. Απειλούν συναδέλφους πως αν δεν φέρεις δέκα παραβάσεις… “μην έρθεις μέσα”. Αυτό είναι πολύ σοβαρό και το καταγγέλλω».

Και προσθέτει: «Κάποιοι νομίζουν πως είμαστε στην εποχή των τσιφλικάδων, πως δουλεύουμε στο χωράφι και βαράνε με τον βούρδουλα. Δεν θα μας κάνει κανείς να ντρεπόμαστε για αυτό που είμαστε. Είμαστε μέλη αυτής της κοινωνίας και δεν μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε ντροπή για αυτό που γίνεται καθημερινά. Και αυτοσκοπός να είναι πόσες παραβάσεις έκοψε ο αστυνομικός. Δεν είναι αυτό αστυνόμευση. Το έγκλημα πρέπει να πολεμάμε και τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα. Αυτό που μας έχουν ορίσει να κάνουμε είναι ντροπή για την αστυνομία, γιατί ο πραγματικός στόχος δεν είναι να λύσουμε το πρόβλημα του κορονοϊού γιατί βλέπουμε πως παρά τις παραβάσεις που βεβαιώνονται καθημερινά το πρόβλημα συνεχίζεται. Με λίγα λόγια την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και την αποτυχία δεν θα την καλύψουμε εμείς. Δεν θα γίνει πλυντήριο η αστυνομία της κυβέρνησης και της κάθε κυβέρνησης».

Αναφέρει μάλιστα ότι πέρασαν πολλά χρόνια και πολλοί αγώνες για να πετάξουν τη ρετσινιά του μπάτσου. «Νιώθω ντροπή, δεν μπορώ να βλέπω τον κόσμο στα μάτια. Σήμερα ο κόσμος μας γυρίζει την πλάτη. Δεν μπορούμε να τον επιτρέψουμε αυτό. Είναι απαράδεκτο. Δεν θα γίνουμε το πλυντήριο της βρωμιάς και της ανεπάρκειά τους. Και όλο αυτό εξαιτίας της πίεσης που δέχεται ο αστυνομικός “φέρε τόσες παραβάσεις”. Ε όχι δεν είναι αυτό κ. Υπουργέ που ζητήσατε όταν ήρθατε εδώ πέρα: “Γράψτε όσες περισσότερες παραβάσεις”. Ας με διαψεύσει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Μποζίκης.

«Είμαστε Έλληνες αστυνομικοί, προσπαθούμε να εκδημοκρατιστεί αυτός ο θεσμός. Και το μόνο δικαίωμα που μας έχουνε δώσει είναι -δυστυχώς γι’ αυτούς- είναι ο συνδικαλισμός, η φωνή μας. Δεν έχουμε δικαίωμα απεργίας, φανταστείτε. Εάν είχαμε δικαίωμα απεργίας θα ήταν όλοι οι αστυνομικοί στο δρόμο», συμπληρώνει.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί