Χ. Μαμουλάκης για γυμναστήρια: Η Κυβέρνηση να αντιληφθεί τη δραματική κατάσταση

 Η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε στοχευμένα μέτρα που θα αποτρέψουν ντόμινο λουκέτων

Την αναγκαιότητα ουσιαστικής στήριξης με την άμεση εφαρμογή στοχευμένων μέτρων ενίσχυσης προκειμένου να αποφευχθεί μπαράζ λουκέτων στον κλάδο των γυμναστηρίων, καθώς και την επαναλειτουργία τους μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, συζήτησε με τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους γυμναστηρίων του Ηρακλείου ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

«Ο κλάδος των γυμναστηρίων είναι από τους πλέον πληττόμενους από τις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και τα μέχρι σήμερα μέτρα στήριξής του, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Γι’ αυτό και καλούμε την Κυβέρνηση να αντιληφθεί τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να προχωρήσει σε στοχευμένα μέτρα ενίσχυσης που θα αποτρέψουν ένα ντόμινο λουκέτων στα γυμναστήρια όλης της χώρας. Είμαστε δε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις πιέσεις μας, με κάθε πρόσφορο τρόπο, μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 11/3, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου κατέθεσαν με Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού, επιστολή των ιδιοκτητών γυμναστηρίων, με την οποία ζητούν:

Να επιτραπεί η επαναλειτουργία τους, ανά γεωγραφική Περιφέρεια, εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της εκάστοτε περιοχής.

Να ληφθεί υπόψη η αναγκαιότητα άσκησης για τη θωράκιση του οργανισμού και να επαναλειτουργήσουν τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Να δοθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή κατά προτεραιότητα σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή, χωρίς την υποχρέωση επιστροφής του ποσού.

Την κατάργηση ή προσωρινή απαλλαγή για τις δύο επόμενες χρήσεις, του Τέλους Επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου και των τεκμηρίων διαβίωσης.

Την αναστολή πληρωμών και διαγραφή τόκων (δανείων, υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, ΕΦΚΑ, ΔΕΚΟ) για το διάστημα της αναστολής λειτουργίας.

Την μετάταξη του κλάδου σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Την μετάθεση όλων των υποχρεώσεων, για τουλάχιστον ένα έτος μετά την επαναλειτουργία.

Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, για το διάστημα της αναστολής.

Τη διατήρηση της απαλλαγής από την καταβολή ενοικίου για τρεις μήνες μετά την επαναλειτουργία.

Να διατηρηθεί το δικαίωμα αναστολής συμβάσεων εργασίας του προσωπικού των γυμναστηρίων, τουλάχιστον για ένα έτος μετά την επαναλειτουργία τους.

Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν είναι επιλέξιμες για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας, να γίνει βασικό κριτήριο επιλεξιμότητας ο χρόνος αναστολής λειτουργίας με κρατική εντολή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί