Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Δημόσιος κίνδυνος η Ομάδα ΔΡΑΣΗ και πρέπει να καταργηθεί» (Βίντεο)

«H Ομάδα ΔΡΑΣΗ είναι επικίνδυνη και δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι» είπε κατά τη δευτερολογία του στην «ώρα του πρωθυπουργού» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας την «δημόσιο κίνδυνο που πρέπει να καταργηθεί». Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι όπως καταργήθηκε η Ομάδα ΔΕΛΤΑ, έτσι θα καταργηθεί και η Ομάδα ΔΡΑΣΗ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει εκ νέου το τιμόνι της χώρας.

Πέρα από το αίτημα και τη δέσμευση κατάργησης της Ομάδας της ΕΛ.ΑΣ που έχει μετατραπεί σε «κόκκινο πανί» για την κοινωνία, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε την πρόταση ορισμού της ηγεσίας της αστυνομίας από διακομματική επιτροπή, η οποία θα κινείται με γνώμονα την αξιοκρατία και όχι τις κομματικές καταβολές. «Σας ζητάμε να προχωρήσετε σε μία πρόταση κι ας ξέρουμε ότι θα την απορρίψετε. Η πρότασή μου έχει να κάνει με τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ» είπε και πρότεινε στον πρωθυπουργό να συσταθεί αρμόδια διακομματική επιτροπή.

Κάλεσε δε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμφωνήσουν στο ότι ο τρόπος πρόσληψης των αστυνομικών πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και όχι μέσω πελατειακών προσλήψεων. Ζήτησε ακόμα να αναβαθμιστεί η εκπαίδευσή των μελών της ΕΛ.ΑΣ έτσι ώστε να καλλιεργηθεί «μία άλλη εικόνα», θα εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες. Επιπλέον, επισήμανε την ανάγκη επανεκπαίδευσης των ειδικών φρουρών.

«Αγνοεί η ΕΛ.ΑΣ τη διαταγή για τα διακριτικά;»

Θίγοντας το πανθομολογούμενο αίτημα για διακριτικά στις στολές των αστυνομικών, στηλίτευσε την απάντηση του πρωθυπουργού στον Νίκο Αλιβιζάτο ότι υπάρχει σχετική οδηγία του προϊστάμενου επιτελείου από τις 22/12/2019. «Τι λέτε αλήθεια; Και γιατί δεν φορούν αφού υπάρχει διαταγή; Πώς επιτρέπετε να επιχειρούν; Αγνοούν τη διαταγή; Θα κάνετε ΕΔΕ να δείτε πόσοι, ποιοι και γιατί;» ρώτησε ευθέως και έκρινε πως είναι χιλιάδες αυτοί που αγνοούν τη διαταγή. «Τους έχετε ντυμένους ως ρόμποκοπ για να φοβούνται οι πολίτες. Μα το θέμα δεν είναι να φοβούνται οι πολίτες. Ο αστυνομικός πρέπει να βγάζει ασφάλεια στους πολίτες» συμπλήρωσε.

«Μισή η συγγνώμη Μητσοτάκη»

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας έψεξε τον κομπασμό του πρωθυπουργού για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει την τρίτη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωζώνη. «Ανεβήκατε σε αυτό το βήμα για να μας κάνετε επίδειξη της άγνοιάς σας ακόμα και σε ιστορικά θέματα. Ποιος σας έδωσε το ραβασάκι ότι ο Ζολά με το ¨Κατηγορώ¨ χτύπησε την υποκρισία; Μήπως στο ¨Κολάμπια¨ δεν μάθατε τι ακριβώς έκανε ο Ζολά και τι ακριβώς ήταν το ¨Κατηγορώ¨; Τους κρατικούς παράγοντες που σκηνοθέτησαν την καταδίκη ενός αθώου καταδείκνυε το ¨Κατηγορώ¨ του Ζολά», ήταν η απάντησή του σε μία ακόμα απόπειρα παραχάραξης του κ. Μητσοτάκη.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε πως η μόνη αξιόλογη στιγμή από την ομιλία που διάβασε κατά την πρωτολογία του ο πρωθυπουργός ήταν όταν ζήτησε συγγνώμη. «Κι αυτή τη στιγμή την εκφυλίσατε, με τη στάση του σώματος, το χαμόγελο, την απαξιωτική αναφορά στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης» σχολίασε, αποκαλώντας «μισή» τη συγγνώμη του πολιτικού του αντιπάλου γιατί δεν αφορούσε το βίαιο ξυλοδαρμό ούτε το φακέλωμα του 29χρονου στη Νέα Σμύρνη. «Να ζητήσετε μια συγγνώμη για όσα έγιναν στη Σέα Σμύρνη, όχι για το 2016 και το 2017. Γι΄ αυτά να ζητήσω εγώ συγγνώμη» αντέτεινε.

«Τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»

Περνώντας στην υπόθεση Κουφοντίνα, κάλεσε τον πρωθυπουργού να σταματήσει να ταυτίζει όσους «δεν θέλουν να γίνει ήρωας ένας τρομοκράτης δολοφόνος πεθαίνοντας από απεργία σε μια φυλακή» με την τρομοκρατία. Παρέθεσε τις δηλώσεις του κ. Τζαβάρα που προέτρεπε να δοθεί λύση προκειμένου να λήξει η απεργία πείνας και δίψας, ρωτώντας τον κ. Μητσοτάκη γιατί εργαλειοποιεί το συγκεκριμένο θέμα. «Έχετε μακρά παράδοση σε αυτό» έκρινε, διαβάζοντας πρωτοσέλιδα του «Ελεύθερου Τύπου» που συνέδεαν το ΠΑΣΟΚ με τη «17Ν». «Θέλετε να σπιλώνετε, να συκοφαντείτε τους πολιτικούς σας αντιπάλους, να εργαλειοποιείτε μία υπόθεση τρομοκρατίας που την έχει καταδικάσει το σύνολο του ελληνικού λαού και των δημοκρατικών δυνάμεων στον τόπο. Τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» συμπέρανε και επικαλέστηκε τη λαϊκή ρήση για τον λύκο που «τρίχα αλλάζει, αλλά χούι δεν αλλάζει». Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να σεβαστεί τις απόψεις και της αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα όνειρα της νέας γενιάς θα γίνει ο εφιάλτης σας»

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «καθεστωτική αντίληψη» και προέβλεψε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Δεν θα σας ρίξουμε εμείς, η Δημοκρατία θα σας ρίξει. Οι δημοκρατικοί αγώνες του λαού μας. Έχει βαθιές ρίζες η Δημοκρατία στον τόπο. Και ναι, τα όνειρα της νέας γενιάς θα γίνουν εφιάλτης σας αν συνεχίσετε να κυβερνάτε με αυταρχισμό, καταστολή και αντιδημοκρατικό τρόπο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί