Παραμένει «βαθύ κόκκινο» το Ηράκλειο – Κλείνουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα

Τι θα ισχύει για την Καθαρά Δευτέρα – Και τα Χανιά εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο»

Eνημέρωση για τον κορονοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Στην αρχή της τοποθέτησής της, η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο συνεχίζει να αυξάνεται σε πολλές περιοχές της επικράτειας. Ο κυλιόμενος μέσος όρος των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες ξεπέρασε τις 2.000 ανά ημέρα, ενώ ο δείκτης θετικότητας ανήλθε στο 4,5%.

Στην Αττική έχουν εντοπιστεί πάνω από 10.000 ενεργά κρούσματα, με το κέντρο της Αθήνας να εμφανίζει την υψηλότερη επιβάρυνση, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ ανέρχεται στο 92%. «Η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί για τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες ακόμη», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «ακόμη και σήμερα βρισκόμαστε σε άνοδο της μεταδοτικότητας», ενώ για τις μεταλλάξεις υπογράμμισε ότι η εμφάνισή τους «άλλαξε τις ισορροπίες».

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η εισήγηση της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων είναι η συνέχιση της διαδικασίας των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Τέλος, είπε αυτό… που περιμέναμε: Ότι οι ειδικοί ζήτησαν οριζόντιο λουκέτο στα σχολεία όλης της χώρας για δύο εβδομάδες. Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε:

Για την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό, τι και σήμερα. Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις.

Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας. Για το SMS 6 θα χρησιμοποιούμε… μόνο τα πόδια ή το ποδήλατο. Άρα και ο χαρτατετός θα «πετάξει» μόνο κοντά στο σπίτι μας.

Κανονικά θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει και σήμερα.

Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν

Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.

Από αύριο εντάσσονται επίσης στο «βαθύ κόκκινο», ως και 22 Μαρτίου

Οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, αλλά και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και ο δήμος Σκιάθου. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο».

Τα σχολεία κλείνουν σε όλη τη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί