«Να ανακηρυχθεί άμεσα το 2022 Έτος Προσφυγικής Μνήμης»

«Επιβάλλεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες έμπρακτης τιμής και σεβασμού στη Μνήμη του Μικρασιατικού Ελληνισμού»

Την άμεση ανακήρυξη του 2022 ως έτους Προσφυγικής Μνήμης, ζητούν με Ερώτησή τους προς την Υπουργό Πολιτισμού ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με τη συνυπογραφή 32 ακόμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η υποβάθμιση, από την πλευρά της Κυβέρνησης, της σπουδαιότητας των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή που συμπληρώνονται το 2022, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Επιβάλλεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες έμπρακτης τιμής και σεβασμού στη Μνήμη του Μικρασιατικού Ελληνισμού, πρωτοβουλίες που θα αναδεικνύουν την τεράστια, αλλά και πολυεπίπεδη προσφορά των προσφύγων στη χώρα μας. Είναι το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η Πολιτεία και από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να αποτραπεί η διαφαινόμενη απόπειρα υποτίμησης της σημασίας της Μικρασιατικής Καταστροφής.».

Υπενθυμίζεται ότι η ανακήρυξη του 2022 ως έτους Προσφυγικής Μνήμης, αποτελεί απαίτηση και των προσφυγικών σωματείων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών υποστήριξης στο συγκεκριμένο αίτημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί