Κατέθεσε ο Ν.Σ. για την υπόθεση Λιγνάδη

Αποδεικτικά στοιχεία για την Επίδαυρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην έρευνα της 19ης τακτικής ανακρίτριας αναφορικά με τις καταγγελίες σε βάρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, στην ανακρίτρια κατέθεσε υπό άκρα μυστικότητα ο Νίκος Σ. Πρόκειται για το πρόσωπο που στις 6 Φεβρουαρίου του 2021 μίλησε στο 2020mag και στην δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου περιγράφοντας με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από το Δημήτρη Λιγνάδη, δίχως όμως τότε να τον κατονομάζει αλλά φωτογραφίζοντάς τον. Η καταγγελία αυτή η οποία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον σκηνοθέτη Λιγνάδη, κατετέθη στη συνέχεια στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ενώ οι δύο συνήγοροί του γνωστοποίησαν τα στοιχεία του εντολές τους στις εισαγγελικές αρχές.

Ο Νίκος Σ. είχε καταγγείλει πως το 2005 βιάστηκε από τον ήδη κατηγορούμενο καλλιτέχνη, καθώς και έναν ακόμη, γνωστό σήμερα από ρόλους του σε τηλεοπτικά σίριαλ, ηθοποιό, στο σπίτι του πρώτου. Ήδη για την υπόθεση του δεύτερου καταγγελλόμενου ηθοποιού διενεργείται έρευνα.

Αποδεικτικά στοιχεία για την Επίδαυρο

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της ανακρίτριας και για τις καταγγελίες του 24χρονου σήμερα μηνυτής αιγυπτιακής καταγωγής περί βιασμού του στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2015 από τον Δ. Λιγνάδη. Στην κατάθεσή στην ανακρίτρια που είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ο 24χρονος επεσήμανε ότι η φερόμενη ως σεξουαλική κακοποίηση από τον Λιγνάδη δεν έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2015 αλλά την 26η Ιουλίου του ίδιου χρόνου. Προς επίρρωσιν των όσων ισχυρίζεται ανέφερε και το όνομα του φίλου του Τ.Μ. με τον οποίο φέρεται να ταξίδεψε (μαζί και με τον ∆ημήτρη Λιγνάδη) στην Επίδαυρο.

Παράλληλα, εγχείρισε στην ανακρίτρια συμπληρωματικό υπόμνημα που περιλαμβάνει αντίγραφο από μια συνομιλία της 24ης Ιουλίου στην εφαρμογή Μessenger, στην οποία ο μάρτυρας Τ.Μ. τον ρωτούσε εάν θα πήγαιναν μαζί στο σπίτι του ∆ημήτρη Λιγνάδη, προκειμένου να μεταβούν από εκεί και οι τρεις στην Επίδαυρο.

Ο 24χρονος κατονόμασε το ξενοδοχείο, στο οποίο διέμειναν τα δυο ανήλικα αγόρια μαζί με τον Λιγνάδη. Στη συμπληρωματική του κατάθεσή ο Αιγύπτιος ισχυρίστηκε ότι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ήταν γνωστός του ηθοποιού, ενώ περιέγραψε στην ανακρίτρια την ακριβή εικόνα της σουίτας, εγχειρίζοντας φωτογραφίες οι οποίες φέρονται να ανταποκρίνονται στις περιγραφές του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του documentonews.gr στο επίμαχο ξενοδοχείο φέρονται να μην υπάρχουν αποδεικτικά υλικά καθώς δεν υπήρχα βιβλία καταγραφής εισόδου – εξόδου

Σε ότι αφορά την επίμαχη παράσταση που τα δύο αγόρια φέρονται να παρακολούθησαν μαζί με το Λιγνάδη, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι όντως αυτό συνέβη. Ότι δηλαδή οι τρεις τους πήγαν πράγματι να δουν την παράσταση ενώ αυτή είχε ξεκινήσει και αποχώρησαν προτού τελειώσει ενώ είχαν καθίσει προς τις πίσω σειρές του θεάτρου. Για όλα αυτά φέρεται να υπάρχει φωτογραφικό και άλλο υλικό. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί