ΗΠΑ-Κορονοϊός: Ο Τζο Μπάιντεν θέλει τα εμβόλια να είναι προσβάσιμα για όλους τους ενήλικους Αμερικανούς ως την 1η Μαΐου

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα δώσει εντολή τα εμβόλια για τον νέο κορονοϊό να είναι διαθέσιμα σε όλους τους ενήλικους πολίτες των ΗΠΑ ως την 1η Μαΐου, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησής του.

Σκοπός είναι να αρθούν οι ηλικιακοί περιορισμοί, πάντως αυτό «δεν σημαίνει πως όλος ο κόσμος θα μπορεί να εμβολιαστεί ως την 1η Μαΐου», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο Τζο Μπάιντεν, που αναμενόταν να εκφραστεί σε ώρα υψηλής τηλεθέασης το βράδυ της Πέμπτης (τις πρώτες πρωινές σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας), θα αναφερθεί ακόμη στην πιθανότητα οι Αμερικανοί να μπορέσουν να συγκεντρωθούν «σε μικρές ομάδες» κατά την εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου και να μπορέσει να αποκατασταθεί εν μέρει η ομαλότητα.

Πρόκειται να ανακοινώσει επίσης πως άλλα 4.000 μέλη των ένοπλων δυνάμεων θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία ανοσοποίησης, αυξάνοντας το σύνολό τους στα 6.000.

Νωρίτερα χθες, ο αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε κι έκανε νόμο του κράτους το σχέδιο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, που προβλέπει δαπάνες 1,9 τρισεκ. δολαρίων, μετά την έγκρισή του την προηγουμένη από το Κογκρέσο.

Στην ομιλία του, ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να εκφράσει μεν ελπίδα, αλλά και να προειδοποιήσει τους συμπολίτες του ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της κυβέρνησής του.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί