Έπρεπε να παρέμβει ο Αλ. Τσίπρας για να κοινοποιηθεί η ΕΔΕ για τον θάνατο του Β. Μάγγου στην οικογένειά του

Στη Βουλή έπρεπε να φτάσει η υπόθεση του Βασίλη Μάγγου για να απαντήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην οικογένεια του 27χρονου που τον περασμένο Ιούνιο έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από άνδρες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στο Βόλο και ένα μήνα μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Μετά από περισσότερους από επτά μήνες και τη σημερινή παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, το αρμόδιο υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ολοκληρώθηκε στις 23/2 και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και στον Συνήγορο του Πολίτη.

Αν και η επίσημη ανακοίνωση δεν αναφέρει κάτι άλλο, πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι από τους 7 αστυνομικούς στους οποίους αφορούσε η ΕΔΕ, οι τρεις παραπέμπονται σε αργία με το ερώτημα της απόλυσης, ενώ για τους υπόλοιπους 4 η υπόθεση παραπέμπεται στο αρχείο.

Προηγήθηκε προσωπική επιστολή του πατέρα του Βασίλη Μάγγου, Γιάννη, προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με την οποία ζητούσε να αναφερθεί στην περίπτωση του γιου του κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία.

Δείτε επίσης: Η επιστολή του πατέρα του Βασίλη Μάγγου στον Αλέξη Τσίπρα (Βίντεο)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του Β. Μάγγου, στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση από την αστυνομία σχετικά με το πόρισμα της ΕΔΕ αναφορικά με την υπόθεση του γιου του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σε συνέχεια της από 14-07-2020 Ανακοίνωσης, σχετικά με την κατάληξη 26χρονου ημεδαπού στον Βόλο, ανακοινώνεται ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ολοκληρώθηκε την 23-02-2021 και υποβλήθηκε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντίγραφα της διοικητικής δικογραφίας, με το συνημμένο φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό, διαβιβάστηκαν άμεσα στον Συνήγορο του Πολίτη για τα περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι η διοικητική διερεύνηση, παρά την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, ολοκληρώθηκε σε χρόνο συντομότερο από τον συνήθως απαιτούμενο χρόνο παρόμοιων υποθέσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί